Tech

Descopera prima expozitie de fluturi digitalizata!

Descopera prima expozitie de fluturi digitalizata!

În acest weekend este Ziua Națională a României și, dacă te întrebi ce poți face în acest weekend, noi vrem să îți facem o propunere!

Samsung Electronics România în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa au lansat prima expoziție digitalizată permanentă de fluturi. Astfel publicul larg va avea acces, prin intermediul tehnologiei, la o selecție unicat de fluturi și exponate rare. Inițiativa este binevenită dat fiind că în colecția Muzeului Antipa există specii de fluri ce nu suportă condițiile pentru expunere (lumină, temperatură etc).

Pentru digitalizarea colecției, Samsung România a pus la dispoziția Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa 8 tablete GALAXY Note 10.1, 6 Smart TV-uri de 55 inch, un Smart TV de 65 inch și un Smart TV de 40 inch.

Practic, prin intermediul a trei display-uri Samsung este expusă, în versiune digitală, o colecție de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia. Acest mod de expunere le permite vizitatorilor să observe detalii care nu ar fi accesibile cu ochiul liber. Totodată, expoziția permanentă de fluturi de la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa include atât zone de informare, cât și o zonă interactivă, de creație, prin care vizitatorii își pot crea proprii fluturi. Ulterior, aceștia pot exporta imaginea creată pe e-mail, pentru a o imprima pe obiectele preferate: pe insignă, umbrelă, tricouri, etc.

Printre exemplarele rare expuse se numără „Papilio elwesi Leech Specie”, o specie răspândită în câteva regiuni muntoase şi relativ greu accesibile din sudul și sud-vestul Chinei sau „Lamproptera meges Zinken-Sommer”, specie diurnă răspândită în sud-estul Asiei, din nord-estul Indiei până în sudul Chinei, Vietnam, Laos, Cambogia, Indonezia şi Filipine.

Pe lângă colecția de fluturi rari, în sala de paleontologie a fost creat un cadru pentru realitate augmentată, unde fiecare se poate transpune în lumea dinozaurilor. În acest fel, vizitatorii se vor simți mai aproape de o lume care nu mai există astăzi, tot prin intermediul tehnologiei.

Din informațiile primite, acesta reprezintă doar primul pas al colaborării dintre Samsung Electronics România şi Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Şi în perioada următoare publicul va avea ocazia să vizualizeze colecții la care nu are acces în mod obișnuit.

Așteptăm impresiile voastre după vizita la muzeu, dar mai ales de la expoziția digitalizată de fluturi!