Tech

Despre laptopnews.ro | Laptop News

Despre laptopnews.ro | Laptop News

LaptopNews.ro s-a născut în 2010! Proiectul a pornit de la ideea că fiecare dintre noi are sau îşi doreşte un laptop, mini-laptop, tabletă și implicit are nevoie de informaţii, sfaturi şi soluţii la problemele ce aparţin de acest domeniu.

Într-o eră a internetului, se spune că cel ce deţine informația este un om puternic! În ziua de astăzi, majoritatea populaţiei migrează spre Internet, mediul virtual reprezentând o sursă importantă de informare. Tot mai multe persoane caută informaţii, se documentează şi fac alegeri în funcţie de recenziile citite pe internet, caută ajutor şi soluţii, totul fiind la un click distanţă!

Laptopnews.ro pune la dispoziţia celor interesaţi articole cu informaţii imparţiale şi realiste, care să evite nebunia ideilor preconcepute şi a recomandărilor extrem de subiective faţă de un produs sau un brand. Oferim ajutorul celor ce au nevoie de un sfat avizat, oferim consultanţă persoanelor care nu au cunoştinţe solide în domeniu pentru a face o achiziţie bună în conformitate cu bugetul şi necesităţile dorite.

LaptopNews.ro va continua să ofere: ştiri despre cele mai noi portabile, sfaturi şi informaţii utile avizate, răspunsuri la întrebările voastre, dar şi soluţii la problemele cu privire la laptopuri, mini-laptopuri, etc. Vom continua să ne documentăm şi să vă informăm cu privire la noile tehnologii şi produse.

Dorim să creştem comunitatea de utilizatori activi, capabili să ofere informaţii, să se ajute între ei şi să facă schimb de opinii şi păreri. Vrem ca cititorii noştri să se implice direct în schimbul de know-how, pe măsură ce profită de pe urma experienţelor, testelor şi cunoştinţelor noastre.

Căutăm să încheiem noi parteneriate cu firmele şi site-urile de profil. Dorim să începem noi colaborări cu producătorii şi furnizorii de dispozitive portabile pentru testarea acestora şi publicarea de review-uri, topuri şi recomandări.

Evoluţia laptopnews.ro din 2010 şi până în 2013:

• Pe 5 ianuarie 2010, laptopnews.ro a fost lansat oficial. Primul an a fost mai greu, dar ne-am bucurat de un start foarte bun. Pe parcursul întregului an 2010, am reuşit să publicăm peste 50 de review-uri şi aproape 1400 de articole. Site-ul a fost vizitat de aproximativ 170.000 de vizitatori unici, aceştia generând peste 500.000 de afişări.

• Anul 2011 a fost unul productiv și efervescent! Din 5 ianuarie 2010 şi până la finalul lui 2011, pe laptopnews.ro au fost scrise peste 2400 de articole, dar în 2011 am postat cu 12% mai puţin comparativ cu 2010. În schimb am înregistrat o creştere considerabilă în trafic. Peste 300 000 unici (aproximativ 4% din populaţia României activă pe online) au vizitat site-ul laptopnews.ro, care au generat peste 900 000 de afişări – aproape dublu faţă de anul precedent. Pe lângă ştirile şi review-urile din domeniul portabilelor, pe site s-au mai regăsit o serie de articole speciale şi concursuri unde am dat ca premii tablete şi laptop-uri.

• În 2012, site-ul laptopnews.ro a fost răsfoit de 356.268 de vizitatori, cu aproximativ 20% mai mult comparativ cu 2011, şi au fost vizitate peste 1 300 000 de pagini. A scăzut bounce-ul, a crescut rata celor care au revenit pe site, a crescut şi media afişărilor pe vizită. Am învăţat din greşeli şi am căutat să venim mereu cu informaţii utile, cu review-uri bune, cu recomandări şi sfaturi practice pentru doritorii de portabile.

• În prezent, laptopnews.ro se bucură de creşterea platformei. S-au publicat şi mai multe ştiri, articole şi review-uri faţă de anii precedenţi, iar traficul a fost în creştere. De la lansare până acum, aproximativ 1 milion de unici au accesat http://laptopnews.ro şi au răsfoit peste 3.3 milioane de pagini. Au crescut şi comunităţile de pe Facebook şi Twitter, două canale importante de comunicare şi informare.

Laptop News înseamnă şi informaţii practice, ştiri, articole utile, review-uri și concursuri. Suntem în permanenţă în strânsă legătură cu comunitatea laptopnews.ro şi avem grijă să oferim cele mai proaspete informaţii din domeniu. Mulţumim partenerelor pentru susţinere şi comunităţii LaptopNews pentru încredere şi pentru setea de informaţii de care a dat dovadă. Promitem să ne continuăm misiunea!

În 3.5 ani de activitate, laptopnews.ro a reuşit să menţină parteneriatele cu majoritatea producătorilor de portabile care activează în România: Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo, Maguay, Sony Vaio, Toshiba, Samsung, Panasonic, Prestigio, Evolio şi chiar Apple. Totul a fost posibil prin intermediul birourilor locale ale producătorilor, dar şi prin intermediul agenţiilor de PR: Smartpoint, Trust Communications, Amicom, DC Communication, McCann PR Romania, Porternovelli, 2activepr, Headline, BORŢUN•OLTEANU, Fast Forward Communication, All For You Consulting, People Public Relationships Agency etc.

Am colaborăm si cu importatori şi distribuitori precum: ELKO Romania, SCOP Computers, SKIN Media şi ASBIS Romania. Am avut de partea noastră şi câteva magazine online: eMAG, Vexio, Sigmanet, Oktal, Power Laptop, Diabloscomputer, Altex, Domo etc. Ne bucură gândul că am reuşit să ne apropiem tot mai mult de Intel şi AMD, cei doi giganţi pe piaţa procesoarelor, dar şi de Microsoft.