Tech Drone

DJI Phantom 3: Standard, Advanced, Professional, 4K. Ce diferente exista intre ele?

DJI Phantom 3: Standard, Advanced, Professional, 4K. Ce diferente exista intre ele?

Atunci cand vine momentul sa achizitionati o drona noua, cel mai probabil va veti orienta spre cel mai recent si mai mare model, pentru a putea beneficia de cele mai noi caracteristici, profita de cea mai buna tehnologie a camerei si pentru a va bucura de o experienta generala mai buna.

Insa unii cumparatori experimentati isi dau seama ca modelele mai vechi nu sunt chiar atat de rele.

DJI Phantom 3 in actiune

De fapt, in unele cazuri, modelele mai vechi au aproximativ aceleasi caracteristici ca si cele abia aparute pe piata, insa costa mai putin.

In acest sens, va prezentam in continuare modelele din gama DJI Phantom 3.

Aceste dispozitive nu sunt la fel de puternice ca modelele mai recente, nu rezista in aer la fel de mult si nici nu ofera aceeasi calitate video, insa va vor ajuta sa va bucurati de o experienta exceptionala cu drona.

Gama DJI Phantom 3 este disponibila in patru variante. De la cel mai ieftin la cel mai scump model, avem Phantom 3 Standard, Phantom 3 Professional, Phantom 3 Advanced si Phantom 3 4K.

Phantom 3 Standard este modelul cu cel mai mic pret si este excelent pentru persoanele cu buget redus.

A fost lansat la cateva luni dupa Phantom 3 Professional si Advanced ca un Phantom mai accesibil, care nu avea toate caracteristicile scumpe ale Phantom 3 Advanced si Professional.

DJI Phantom 3 Standard permite o inregistrare video de 2,7 K, 1080p la 30 de cadre pe secunda si 720p la 60 de cadre pe secunda.

De asemenea, utilizeaza un senzor de imagine Panasonic mai putin scump in locul popularului senzor Sony Exmor R regasit la GoPro Hero 4, insa pentru majoritatea oamenilor diferenta de calitate a imaginii este insesizabila.

O alta caracteristica care ii lipseste dronei Phantom 3 Standard este sistemul optic de pozitionare a fluxului.

Un lucru mai putin evident in ceea ce priveste Phantom 3 Standard este faptul ca foloseste un design de control mult mai simplu decat celelalte trei modele.

Este de fapt un design imprumutat de la modelul anterior, Phantom 2.

Asta inseamna ca nu veti avea control dedicat pentru lucruri precum schimbarea expunerii, inregistrarea video, redarea video si nu exista niciun buton personalizat pe spate.

Iar daca doriti sa folositi iPad-ul, nu exista nicio modalitate de a-l monta cu usurinta pe controler, deoarece designul mai vechi de cleme de montare este prea mic.

Desi pare ca acestei drone ii lipsesc o multime de caracteristici pe care modelele Advanced si Professional le au, trebuie sa luati in considerare faptul ca pretul acesteia este cu mult mai mic decat cel al celorlalte modele.

Phantom 3 Advanced mentine captura video maxima de 2,7K, insa ofera o experienta de zbor mult mai buna, datorita butoanelor de control usor de utilizat.

DJI Phantom 3 drona

Daca toate conditiile sunt normale sau favorabile, atunci tehnologia Lightbridge va ajuta modelul Phantom 3 Advanced sa efectueze zboruri lungi, de pana la 5 km.

Inseamna ca puteti calatori de 4,1 ori mai departe, comparativ cu modelul Phantom 3 4K, iar acest zbor va fi de 5 ori mai departat, in comparatie cu Phantom 3 Standard.

In plus, aceste dispozitive avansate sunt bine echipate cu sistem GPS care le ajuta sa urmareasca mai bine hartile in timpul zborurilor.

Phantom 3 Professional vine cu toate caracteristicile de mai sus, creste rezolutia video de pana la 4K si este dotata cu un incarcator mai mare, de 100 W, care o poate incarca in maxim o ora, pe cand celelalte unitati necesita o ora si 20 de minute pentru o incarcare completa.

Ca si Phantom 3 Advanced, Phantom 3 Professional foloseste Lightbridge, are un GPS mai bun si o calitate video mai mare de 720p.

In cele din urma, Phantom 3 4K ofera aproape aceleasi caracteristici ca modelul Professional, de asemenea cu rezolutie 4K, dar cu senzor pentru camera Sony.

Aceasta unitate de drona este echipata cu un sistem de pozitionare a fluxului care duce la rezultate mult mai eficiente pentru gestionarea zborului.

Este potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti, datorita caracteristicilor sale avansate, dar usor de utilizat.

Toate modelele Phantom sunt bine concepute si ofera caracteristici excelente pentru gama lor de pret.

Se concentrează pe nevoile utilizatorilor obisnuiti, precum si pe cerintele profesionale.

Asadar putem spune ca niciunul dintre acestea nu reprezinta o alegere proasta.

Daca doriti sa achizitionati o drona pentru o experienta de zbor exceptionala, este important sa faceti o lista cu caracteristicile si specificatiile de care doriti sa va bucurati in timpul zborului.

De asemenea, luati in considerare si bugetul de care dispuneti. Apoi, faceti o comparatie detaliata între aceste produse Phantom 3 disponibile si veti putea alege cea mai potrivita unitate de drona pentru dumneavoastra.