Social Media Tech

Donald Trump prezinta Truth Social, o copie Twitter

Donald Trump prezinta Truth Social, o copie Twitter

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat lansarea propriei rețele de socializare. Noua platformă, numită TRUTH Social , va fi disponibilă pentru unii utilizatori până la sfârșitul anului, iar lansarea sa generală va avea loc la începutul anului viitor.

„Sunt încântat să trimit primul meu adevăr către TRUTH Social foarte curând. TMTG a fost fondată cu misiunea de a da voce tuturor”, a declarat magnatul în comunicatul de presă în care asigură că, cu noua sa companie, va rivaliza cu celelalte retele sociale.

Tocmai TRUTH Social operează sub orbita unei noi companii numită Trump Media & Technology Group, care este produsul unei fuziuni cu Digital World Acquisition Corp. Planurile lui Donald Trump sunt ambițioase, așa că se așteaptă ca noua sa companie să fie tranzacționată public .

Noua rețea socială a lui Donald Trump seamănă scandalos cu Twitter. Profilul utilizatorilor poate fi configurat cu o fotografie de profil și un antet . De asemenea, pot adăuga un nume, biografie, locație și multe altele. Va fi afișată și data la care s-au alăturat platformei.

Secțiunea este completată cu numărul de urmăriți și urmăritori ai platformei și mesajele trimise catalogate în „Postări”, „Răspunsuri”, „Media” și „Aprecieri”. TRUTH Social va avea și o secțiune „Trending” și utilizatorii se vor putea trimite reciproc mesaje private.

Copia de pe Twitter a lui Donald Trump este pe drum

Copia de pe Twitter a lui Donald Trump este pe drum

Noua creație a lui Donald Trump este acum disponibilă pentru preinregistrare în Apple Store și pe www.truthsocial.com. Conform declarației, versiunea beta pentru invitați va fi lansată în noiembrie 2021. Lansarea generală a rețelei sociale va avea loc numai în primul trimestru al anului 2022 .

„Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență mare pe Twitter, dar președintele lor favorit din SUA a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”, a spus fostul președinte american care a fost implicat în controverse pentru că a trimis mesaje incendiare de pe profilurile sale de socializare fiind apoi interzis.

Donald Trump a fost interzis de pe Twitter și Facebook după ce a asaltat capitala . În iulie, magnatul a dat în judecată companiile menționate mai sus pentru că ar fi o forma de cenzura. Cu toate acestea, până acum și-au menținut interdicția. Compania lui Mark Zuckerberg intenționează să revizuiască situația în doi ani.