Smartphones Tech

Huawei: Statele Unite întăresc sancțiunile împotriva firmei chineze

Huawei: Statele Unite întăresc sancțiunile împotriva firmei chineze

În urmă cu câteva zile, un raport Reuters a arătat că sancțiunile împotriva Huawei s-au redus semnificativ de când Joe Biden a venit la putere. În decurs de câteva luni, administrația Biden a acordat 113 licențe de export vânzătorilor care doresc să vândă tehnologie pentru Huawei. Anterior, Washingtonul a refuzat în mod sistematic majoritatea cererilor de derogări.

Aceste relaxări nu au fost apreciate de mulți republicani aleși. Hotărâți să împiedice planurile grupului chinez, senatorii au depus în fața colegilor lor o lege numită Secure Equipment Act. Proiectul de lege a fost adoptat rapid în unanimitate de Senatul Statelor Unite. Textul trebuie acum ratificat de președintele Joe Biden.

Echipamentele de retea de la Huawei sunt interzise in SUA

Noua legislație își propune să reprime și mai greu companiile chineze de telecomunicații și tehnologie, inclusiv Huawei și ZTE. Concret, împiedică aceste companii să obțină noi scutiri pentru a colabora cu operatorii americani cu FCC (Federal Communications Commission). Potrivit lui Brendan Carr, actualul șef al FCC, măsura va „asigura că echipamentele nesecurizate de la companii precum Huawei și ZTE nu mai pot fi introduse în rețelele de comunicații americane”.

Cu toate acestea, derogările la export acordate de Washington rămân valabile pentru o perioadă de 4 ani. Cu toate acestea, aceste scutiri deja alocate nu permit ca echipamentele de rețea ale Huawei să fie integrate în infrastructurile americane, ceea ce riscă să penalizeze operatorii rurali. Huawei și ZTE, pe de altă parte, mai pot exporta anumite tehnologii americane și pot depune alte solicitări în această direcție. Secure Equipment Act limitează doar domeniul de acțiune al diviziei de rețea pentru Huawei.

Deloc surprinzător, parlamentarii americani acuză Huawei și firmele chineze că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale din SUA . „Companiile de stat chineze precum Huawei și ZTE sunt amenințări cunoscute la adresa securității naționale și nu au loc în rețeaua noastră de telecomunicații” , potrivit lui Marco Rubio, senatorul republican din Florida. Prin urmare, viitorul Huawei s-a întunecat violent. În același timp, cifra de afaceri a grupului a scăzut cu 32% pe parcursul unui an .