Drone Tech

Drona care nu se prabuseste si surprinde totul

Drona care nu se prabuseste si surprinde totul

DJI Phantom a suferit o transformare remarcabila. In timp ce modelele anterioare Phantom aveau o structura foarte similara, Phantom 4 se remarca deja de predecesorii sai.

Corpul dronei Phantom 4 arata semnificativ mai puternic, iar bratele sunt mai subtiri decat la Phantom-ul anterior. Astfel, drona ofera o impresie generala robusta si de inalta calitate.

La fel ca si seria 3, Phantom 4 are un sistem de stabilizare a imaginii gimbal fix, cu o camera incorporata care nu poate fi inlocuita.

Marea diferenta este ca sistemul de stabilizare cu 3 axe este acum conectat la corp, iar placa amortizorului nu mai este vizibila.

Componentele sunt fabricate din magneziu, ceea ce ar trebui sa ajute drona sa fie mai stabila si sa reduca vibratiile.

DJI a descris Phantom 4 ca pe o drona care detecteaza si evita automat obstacolele si realizeaza capturi video mai clare, in orice directie.

Linia de drone inteligente Phantom de la DJI devine, intr-un fel, mai inteligenta cu fiecare model nou, iar Phantom 4 nu face exceptie.

Este dotata cu o camera noua, care permite o calitate accentuata a imaginii capturate. De asemenea, are un sistem de detectare a obstacolelor care va va ajuta sa va indepartati de lucruri cum ar fi copaci sau linii de inalta tensiune sau orice altceva.

Utilizeaza doua camere optice orientate spre inainte si doi senzori dedesubt pentru a scana obiectele.

Poate colecta date pana la 50 de metri distanta si peste 30 de metri dedesubt, iar apoi sistemul foloseste aceste date pentru a muta automat Phantom 4 in jurul obiectelor de pe traiectoria sa de zbor.

Daca ceva nu poate fi evitat, Phantom 4 va plana si va astepta urmatoarea comanda, cum ar fi functia „intoarcere la baza”.

O alta caracteristica interesanta este functia numita ActiveTrack, care permite dronei sa urmareasca si sa filmeze orice obiect doriti.

Trebuie doar sa deschideti aplicatia mobila DJI, apoi sa atingeti orice doriti sa urmareasca camera Phantom 4.

Pentru utilizatorii experimentati, DJI Phantom 4 ofera un mod sport in care drona reactioneaza mult mai rapid si se pot atinge viteze de pana la 72 km / h.

Noul mod sport va va inspira, mai ales daca va plac zborurile rapide. De asemenea, puteti trece la un alt mod in timpul zborului, cu ajutorul comutatorului.
DJI Phantom 4 este disponibil in trei versiuni: DJI Phantom 4 Standard, DJI Phantom 4 Advanced si DJI Phantom 4 Pro.

Toate cele trei modele au integrat sistemul anti-coliziune (DJI Vision Pozition System) descris mai sus, care foloseste diversi senzori pentru a detecta obiectele din fata si dedesubtul dronei. Acesta permite dronei sa incetineasca sau sa evite obstacolele.

De asemenea, DJI Phantom 4 Pro are si mai multi senzori pe spate pentru detectarea obstacolelor si senzori infrarosu pe partea stanga si dreapta. In acest fel, obstacolele pot fi detectate in aproape orice directie.

Pe langa senzorii suplimentari ai sistemului anti-coliziune, diferenta dintre Advanced si Pro este nesemnificativa. Telecomanda de pe Advanced comunica numai in intervalul de frecventa de 2,4 GHz.

In plus, DJI Phantom 4 Pro poate transmite la 5,8 GHz, facandu-va mai independent de interferentele de la alte retele wireless (cum ar fi retelele WiFi).

Phantom 4 Advanced si Phantom 4 Pro au o camera imbunatatita, in comparatie cu versiunea standard. Imaginile sunt capturate la 20MP in JPG sau RAW DNG, cu o calitate video de pana la 4K la 60 cadre pe secunda.

De asemenea, aceste drone sunt capabile sa zboare cu pana la 50 km / h, cu sistemul de evitare a obstacolelor activat (5 directii pentru Pro, inainte si in jos pentru Advanced).

Ambele aeronave opereaza pe aceeasi baterie de zbor inteligenta de 15,2V 5870 mAh, care ofera un timp impresionant de 30 de minute. Au un sistem avansat de gestionare a bateriei pentru a preveni supraincarcarea si descarcarea rapida.

Atunci cand sunt stocate pentru un timp mai indelungat, bateriile se vor descarca, pentru a mari durata de viata a dronei. Daca v-ati hotarat pentru un DJI Phantom 4, mai raman cateva lucruri de facut înainte de primul zbor cu drona.

In primul rand, ar trebui sa incarcati toate bateriile. Intre timp, va puteti familiariza cu manualul de utilizare si puteti elimina elementele de protectie ale Phantom 4. Apoi, trebuie sa porniti si sa activati noua dvs. drona.

Pentru acesta, trebuie sa aveti un cont DJI. Apoi conectati-va pe smartphone / tableta sau ecranul integrat al telecomenzii (in versiunea Plus). Dupa activare, drona verifica serverele DJI pentru actualizari de firmware.

Dupa ce ati parcurs toti pasii, puteti iesi afara si sa pregatiti drona pentru primul ei zbor. Pentru inceput, puteti folosi modul Beginner, pentru a va obisnui sa zburati incet.

DJI Phantom 4 este o drona excelenta, cu caracteristici de zbor deosebite. Este usor de manevrat si se recomanda celor care vor sa faca fotografii si capturi video senzationale.