Tech Audio

Elon Musk lucreaza la dezvoltarea unui cip care va permite transmiterea muzicii direct in creier

Elon Musk lucreaza la dezvoltarea unui cip care va permite transmiterea muzicii direct in creier

Elon Musk, CEO al faimoaselor companii Tesla si SpaceX, nu se opreste din a uimi intreaga omenire cu proiectele sale ultra ambitioase, proiecte care se pare ca sunt din ce in ce mai complexe.

In prezent, compania sa lucreaza la dezvoltarea unui cip care va permite transmiterea muzicii direct in creier, si nu numai.

Elon Musk are proiecte extrem de ambitioase

Antreprenorul pregateste un cip inovator, cip care se pare ca va putea transmite muzica direct in creier. Mai mult decat atat, aceasta tehnologie are ca scop in viitorul apropiat, reprimarea limbajului uman.

Start-up-ul destul de misterios al omului de afaceri a inceput deja sa lucreze intens la o interfata creier-computer, interfata care va permite cu succes utilizatorilor sa isi transmita muzica preferata direct in creier.

Mai multe detalii despre compania misterioasa vor fi oferite de catre Elon Musk in luna august.

Cipul va fi alimentat la baterie si implantat in craniu, iar in ceea ce priveste electrozii asociati, acestia vor fi efectiv introdusi in creier, iar aceasta procedura va fi realizata cu o foarte mare atentie.

Practic, acest lucru va putea ajuta si la vindecarea anumitor probleme de vedere. Musk a mai declarat si ca in principiu, va rezolva aproape orice lucru care este in neregula cu creierul uman.

Dispozitivele din prima generatie vor fi in exclusivitate destinate tratarii leziunilor cerebrale precum si a tulburarilor, si ulterior vor putea face mult mai mult decat atat.

Spre exemplu, comunicarea va fi realizata mult mai repede si cu mai multa precizie.

Intrebat cand aceasta tehnologie va fi dezvoltata suficient de mult pentru a deveni realitate, Musk a precizat ca perioada de dezvoltare poate dura de la cinci la maxim zece ani de zile.

Neuralink, compania care se ocupa de dezvoltarea cipului

In anul 2017, omul de afaceri a declarat ca a infiintat Neuralink, un proiect care vizeaza dezvoltarea unei interfete care leaga creierul de calculator, avand astfel o aplicabilitate in numeroase domenii.

Anul trecut, Musk a declarat ca acest proiect ar putea fi testat pentru prima data chiar in acest an. Ceea ce este de asemenea interesant la acest proiect este faptul ca ar putea ajuta semnificativ la controlarea nivelului de hormoni, precum si la utilizarea acestora in avantajul oamenilor.

Printre avantaje se numara eliminarea anxietatii, imbunatatirea abilitatilor si a modului de gandire, si multe altele. Inca din momentul lansarii proiectului, in 2016, compania a organizat doar o prezentare publica legata de tehnologia care este in curs de dezvoltare.

In cadrul evenimentului sustinut in anul 2019, Musk a declarat ca Neuralink este in proces de cercetare pentru crearea unui device care va putea oferi o legatura directa intre un cip introdus in creierul uman si un calculator.

Exact asa cum am spus mai devreme, principalul scop va fi acela de a ajuta oamenii care sufera de Parkinson, si mai apoi utilitatea sa va fi ceva mai variata.

Procesul montarii acestui cip inovator va fi similar cu cel utilizat in cadrul operatiilor cu laser la ochi. Testele pe animale au inceput deja inca de anul trecut, iar anul acesta, in 2020, sunt programate si testele pe oameni.

Nu exista nici o indoiala ca proiectul este unul de-a dreptul grandios, care se pare ca va oferi extrem de multe avantaje omenirii.

Daca va fi chiar asa cum declara omul de afaceri, ramane de vazut. Stim cu totii ca tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani, si continua sa apara tot felul de inovatii, unele dintre ele benefice pentru noi, in timp ce altele oarecum nocive.

Cine este Elon Musk

Pe numele sau intreg, Elon Reeve Musk, este un fizician, inginer, designer, inovator, programator, creator de software, precum si antreprenor tehnologic care a avut si continua sa aiba o foarte mare contributie in domeniul tehnologiei.

Elon Musk este fondatorul SpaceX si The Boring Company, si co-fondator Tesla, si Neuralink. Musk a primit in 2018 premiul Fellowship of the Royal Society, si se afla in lista Forbes a celor mai puternici si influenti oameni din lume.

Mai mult decat atat, a obtinut si locul intai pe lista Forbes a celor mai inovatori lideri. Este si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, si detine cea mai mare vechime ca director general a unui producator de automobile la nivel global.

Elon Musk s-a nascut si a crescut in Pretoria, Africa de Sud, si a studiat in cea mai mare parte a vietii sale in Canada, unde s-a si mutat la varsta de 17 ani.

Studiile doctorale in fizica aplicata si stiinta materialelor le-a inceput in cadrul Universitatii Stanford, in anul 1995, dar a decis sa renunte la ele dupa numai doua zile pentru a incepe o cariera in afaceri.

Cu siguranta a fost cea mai buna alegere pe care a facut-o, dat fiind faptul ca realizarile au aparut neincetat.