Diverse Tech

Elon Musk spune că SUA ar trebui să scape de toate subvențiile guvernamentale

Elon Musk spune că SUA ar trebui să scape de toate subvențiile guvernamentale decembrie 7, 2021
Elon-musk-sua

Elon Musk a declarat luni, la summitul CEO al Wall Street Journal,

că nu crede că Statele Unite au nevoie de proiectul de lege pentru infrastructură al administrației Biden – sau de orice subvenție guvernamentală, de altfel. „Șterge-le pe toate”, a spus el.

CEO-ul Tesla și SpaceX a spus în timpul interviului că este îngrijorat de deficitul federal. „Am cheltuit atât de mulți bani… deficitul bugetar federal este nebunesc”, a spus el.

„Aș spune… poate toată factura. Nu trece, asta este recomandarea mea”, a spus Musk.

Musk a subliniat că Tesla și-a vândut mașinile electrice de mai bine de un an în SUA fără creditul fiscal federal de 7.500 de dolari, fără a primi un impact asupra cererii. Majoritatea celorlalți producători de automobile, cu excepția General Motors, sunt încă eligibili pentru credit.

Partea Build Back Better a planului de infrastructură al lui Biden include în prezent o prevedere pentru extinderea acestui credit și adăugarea unei alte subvenții pentru vehiculele electrice realizate de forța de muncă sindicală, deși încă trebuie să treacă prin Senat. Musk a luat în derâdere creditul axat pe sindicat în ultimele luni și l-a numit pe Biden o „marionetă” a United Auto Workers.

Musk a mai spus că nu crede că guvernul SUA ar trebui să acorde subvenții pentru extinderea infrastructurii de încărcare – deși această prevedere este în proiectul de lege privind infrastructura pe care Biden l-a semnat deja.

„Avem nevoie de sprijin pentru benzinării? noi nu. Deci nu este nevoie de asta”, a spus Musk.

Tesla operează în prezent peste 3.000 de stații de încărcare cu aproximativ 30.000 de conectori în întreaga lume, dar intenționează să deschidă acea rețea pentru alte vehicule electrice cândva în viitorul apropiat.

Companiile lui Musk au beneficiat de multe subvenții federale și de stat diferite de-a lungul anilor, iar guvernul este un client important al SpaceX (deși SpaceX a câștigat o mare parte din această afacere prin subcotarea dramatică a prețurilor jucătorilor consacrați). Tesla a avut, de asemenea, un succes extraordinar în China, după ce a primit mult ajutor de la guvernul central de acolo. Musk a declarat luni că Tesla „nu a anticipat nicio subvenție” atunci când compania era în primii ani.

Sursa: The Verge