Tech

Epson Moverio BT-200 reconstituie capitala antică a Japoniei

Epson Moverio BT-200 reconstituie capitala antică a Japoniei

Proiectul ”Virtual Asukakyo”, inițiat în 2004 prin parteneriatul dintre Asukamura și Universitatea Tokyo, constă în recrearea virtuală a capitalei antice a Japoniei, Asuka, prin folosirea tehnologiei de realitate augmentată și a imaginilor generate de calculator. Prima demonstraţie live a acestui proiect va fi făcută utilizând zece perechi de ochelari inteligenți Epson Moverio BT-200. Ochelarii Moverio, în combinaţie cu aplicația de realitate augmentată, le vor permite vizitatorilor să folosească serviciul de ghidaj virtual Kofun pentru a vedea imagini 3D ale monumentului Ishibutai Kofun şi pentru a vizualiza imagini panoramice uimitoare, generate de calculator, proiectate peste mediul real din jur.

Asukamura va folosi această demonstrație pentru a evalua avantajele folosirii ochelarilor inteligenți și pentru a identifica potențialele probleme, în timp ce explorează utilitatea serviciilor de ghidaj virtual și sisteme de reconstrucție virtuală a ruinelor.

În cadrul unui alt proiect de anvergură, Epson, în colaborare cu Japanese New National Theatre Foundation (NNTF), cu Information Services International – Dentsu, Ltd., şi cu Zimaku+ Inc., va folosi ochelarii pentru a reda subtitrările spectacolelor de Operă. Iniţiativa, care propune o soluţie alternativă la afişajele LCD pentru subtitrări, se va derula în intervalul 28 februarie – 2 martie la New National Theatre Opera Studio, în Japonia. Invitaţii vor putea urmări spectacolele cu ajutorul ochelarilor inteligenţi Moverio BT-200, care vor reda subtitrările fără să interfereze cu evenimentele de pe scenă. Rezultatul va fi o experienţă mai naturală şi mai comodă pentru piesele care de obicei sunt interpretate în italiană sau germană.

Ochelarii Epson Moverio cu display binocular, transparent și navigare hands-free le oferă utilizatorilor o nouă experiență interactivă de vizualizare a lumii. Platforma Moverio poate servi ca bază de dezvoltare pentru noi instrumente vizuale, potrivite atât pentru clienții din mediul comercial, cât și pentru cei casnici.

Cu un design subțire și ușor, ochelarii inteligenți Moverio BT-200 oferă experiența vizualizării clare a clipurilor video și audio, a jocurilor și a conținutului online, oriunde și oricând. Cu lentile transparente și senzori de urmărire care permit navigarea hands-free, proiectele Moverio de vizualizare a conținutului digital în lumea reală oferă utilizatorilor o experiență autentică a realității virtuale. Acest mod de utilizare a ochelarilor inteligenți se propagă rapid și duce la dezvoltarea a diverse game de aplicații virtuale.