Tech

Epson lanseaza in Romania 3 imprimante cu jet de cerneala

Epson lanseaza in Romania 3 imprimante cu jet de cerneala

Epson, lider la nivel mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii – imprimante, proiectoare şi LCD-uri, a lansat azi în cadrul unei conferinţe 3 produse noi. Imprimantele L100, L200 şi L800 sunt pe bază de cerneală, primele două fiind dedicate printării alb-negru şi color, iar cea de-a treia fiind dedicată printării foto.

Aceasta este prima gamă de imprimante inkjet, prevăzute cu un sistem integrat de cartuşe de capacitate mare. Imprimantele pot fi reîncărcate direct de către utilizator, fără a pierde garanţia. Noua tehnologie de alimentare rapidă (Fast Ink Top-up) include capace şi filtre etanşe, ce reduc la minimum pierderile. Acum să le luăm pe rând.

EPSON L100 este o imprimantă simplă, care poate printa alb-negru şi color. Aceasta listează până la 4000 de pagini alb-negru cu un singur cartuş şi 6.500 de pagini color. De asemenea, un punct forte este că odată cu imprimanta primiţi alte 4 recipiente individuale de cerneală (negru, cyan, magenta şi galben) şi 2 recipiente de cerneală originale, a câte 70ml fiecare. Bineînţeles, toate produsele vin cu garanţie, iar aceasta nu se pierde, cum se întâmplă în general, dacă faceţi refill.

EPSON L200 în schimb aduce un pachet mai complet, este o multifuncţională cu scanner, copiator color şi imprimantă. Scanner-ul este de 600 dpi, iar numărul de foi printate este acelaşi ca primul model. Şi aceasta vine tot cu 6 alte recipiente pentru refill, de câte 70ml fiecare.

Piesa de rezistenţă a fost însă L800 care poate imprima fotografii 10×15 cm în doar 12 secunde, cea mai mare dimensiune fiind A4. De asemenea, poate lista pe CD-uri şi DVD-uri printabile şi vine cu 6 recipiente de cerneală, originale Epson, tot a câte 70ml fiecare. Ceea ce m-a impresionat a fost în primul rând calitatea pozelor, dar şi numărul de poze care poate fi printat cu un refill – 1800 de poze 10×15 cm. Dacă mi-ar trebui un astfel de echipament, cu siguranţă aş lua în considerare L800, mai ales că cei de la Epson dau la promoţie 700 coli foto. Un alt aspect pozitiv ar fi faptul că durata de viaţă a capului de printare este cât cea a imprimantei.

Preţurile sunt şi ele bune raportat la ce oferă. L100 va avea un preţ de aproximativ 699 de ron, L200, 899 de ron, L800 1329 ron, iar cartuşele separat vor fi 29 de ron pentru L100 şi L200 şi 49 de ron pentru L800. Vor fi disponibile în România de luna aceasta.

Cei de la Epson au anul acesta o strategie care se concentrează pe lansarea de echipamente cu un cost de exploatare scăzut, iar ca cifră de afaceri vor să ajungă la 9 milioane de euro, cu 11% creştere faţă de anul precedent. Se pare că anul trecut vânzările de imprimante au ajuns la 6 milioane de euro, iar videoproiectoarele 2 milioane de euro, cifre frumuşele ţinând cont de faptul că fabricarea produselor a fost afectată de tsunami-ul din Japonia.

Cu asemenea echipamente, e posibil ca cei de la Epson nu numai să îşi atingă target-ul, dar chiar să îl depăşească cu mult şi noi le dorim în acest sens mult succes!