Tech

Evolio Neura | Laptop News

Evolio Neura | Laptop News

Noul dispozitiv revoluţionează modul în care oamenii şi companiile interacţionează graţie portabilităţii extraordinare, de doar 760 gr., autonomiei mari, de până la 10 ore de funcţionare continuă, platformei deschise şi a unui ecosistem original de aplicaţii şi servicii.

Evolio Neura este prima tabletă care are preinstalate aplicaţii româneşti pentru Android care oferă acces la conţinut în limba română. De asemenea, este singura tableta disponibilă în România care beneficiază de servicii business precum videoconferinţa, telefonie IP sau Cloud Computing.

Aplicaţia de ştiri Presaonline, cunoscută deja de către deţinătorii de smartphone-uri, este preinstalată pe Neura într-o formă nouă, adaptată ecranelor mari, fiind vorba practic de un ziar electronic. Mai mult, ştirile apar pe ecranul tabletei în timp real, chiar dacă aplicaţia nu este deschisă, prin intermediul unui desktop widget.

Evolio pune la dispoziţia utilizatorilor Neura şi librăria virtuală Evobook, o librărie de cărţi electronice (ebooks) în limba română, cărţi care pot fi downloadate pe tabletă în orice moment, oriunde s-ar afla aceştia.

În plus, Evolio va oferi începând cu luna septembrie şi o aplicaţie care oferă acces la conţinut video: posturi TV româneşti şi filme, în regim Video on Demand.

Beneficiind de o platformă 100% deschisă, Neura dispune de toată paleta de conectivitate wireless, direct PC, internet, retea LAN având integrate: 3G, Wi-fi N, Bluetooth, USB, SD, iar prin adaptor sau docking:HDMI, Ethernet.

Evolio oferă pentru companii pachetul de servicii Business Plus care cuprinde următoarele servicii asociate tabletei Neura: Serviciul de Videoconferinţă, Serviciul de telefonie mobilă VoIP cu integrare în sistemul PBX al companiei, Mobile VPN şi desktop remote access, toate acestea furnizate la un nivel garantat de calitate şi disponibilitate a serviciilor tip SLA (Service Level Agreement).

În completarea ecosistemului Neura, Evolio lansează gama de accesorii originale care extind capabilităţile tabletei. Printre accesoriile pe care clienţii le pot folosi împreună cu tableta se află: diverse huse, standere, husă cu tastatură, suport de maşină (fixabil pe tetieră), docking station, microSD pentru extinderea memoriei interne, Stylus capacitiv, căşti şi boxe.

Evolio Neura este echipată cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2, 1 Ghz Dual Core, cu accelerare grafică de înaltă performanţă Full HD, şi vine cu un display de 9,7 inchi, capacitiv, multitouch, de tip Wide View Angle.

Lansarea comercială a tabletei a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă, la sfârşitul căreia jurnaliştii şi bloggerii prezenţi au avut ocazia să interacţioneze cu produsul şi să se convingă de calităţile acestuia.