Diverse

Faci treaba buna atunci cand folosesti vata bazaltica Multirock 5 cm pentru locuinta ta!

Faci treaba buna atunci cand folosesti vata bazaltica Multirock 5 cm pentru locuinta ta!

Izolarea locuintei intr-o maniera corespunzatoare este o sarcina pe care fiecare proprietar ar trebui sa o faca. Acest lucru poate avea benefici foarte mari pe termen lung, mai ales daca casa este situata intr-o locatie unde schimbarile climatice sunt frecvente. Magazinul e-izolatii.ro dupa cum spune si numele este specializat in comercializarea materialelor speciale pentru a izola acoperisul si peretii casei cu produse renumite si eficiente. Produse precum vata bazaltica Multirock 5 cm pot face o mare diferenta mai ales pe timpul iernii. Modelul Multirock 5 cm ofera o textura semi-rigide de vata bazaltica, cu liant de rasina organica, hidrofobizata in masa cu proprietatile izolatoare imbunatatite.

 

Acest model este indicat pentru:

-izolare termica;

-protectia la foc a mansardelor, acoperisurilor inclinate ventilate, planseelor de lemn, tavanelor suspendate, peretilor interiori si casetelor orizontale pentru fatade;

-izolare fonica.

 

Deoarece aceasta izolatie este un tip de vata minerala, are mai multe denumiri, printre care – bazalt sau piatra, lana. Mai mult, nu numai ca depaseste toate celelalte tipuri de vata minerala in ceea ce priveste caracteristicile de rezistenta, dar este, de asemenea, absolut sigur pentru oameni si natura. In comparatie cu vata minerala fabricata din zgura de productie metalurgica, izolatia bazaltica este mai ecologica, mai usor de taiat si asamblat si dureaza mai mult.

 

Rocile gabbro-bazaltice topite, care formeaza fibre subtiri, formeaza baza lanii bazaltice. In general, aceasta este fibra de sticla, nu din cuart, ci din bazalt. Si materialul a fost inventat (sau mai bine zis, observat) de catre hawaieni. Odata, cand unul dintre vulcani a aruncat din nou lava si s-a racit, localnicii au gasit fibre uimitoare in ramasitele lavei, lungi si puternice. Mai tarziu, ceea ce s-a facut prin natura, oamenii au putut repeta, inventand productia de fibre de bazalt.

 

Acest material are proprietatea hidrofobiei. Apa care cade pe el nu poate patrunde in interior, din cauza careia proprietatile de izolare termica nu se modifica. Dar daca efectuati un experiment similar cu vata minerala obisnuita, atunci aceasta va absorbi o cantitate echitabila de apa. Vata umeda nu va retine caldura – pana la urma, apa care intra in porii sai creste semnificativ conductivitatea termica a materialului. Deci, daca trebuie sa incalziti o camera umeda, de exemplu, o sauna, atunci nu luati vata de sticla obisnuita, ci bazalt – nu va veti insela. Absorbtia volumica a apei nu depaseste 2%.

 

Fibra de bazalt, indiferent de densitatea sa, are o permeabilitate excelenta la vapori. Umiditatea, care este continuta in aer, patrunde cu usurinta prin stratul de izolatie, fara a forma condens in interiorul acestuia. Acest lucru este deosebit de important pentru o baie sau sauna. Vata bazaltica in sine nu se uda, pastrand in continuare fiabilitatea.

 

In conformitate cu cerintele pe care le fac pompierii, vata din fibre de bazalt este considerata o substanta necombustibila. Dar asta nu este tot – este capabil sa blocheze calea catre foc deschis. Temperatura maxima la care poate rezista izolatia bazaltica fara a atinge punctul de topire este de 1114 0C. Acest lucru ii permite sa fie utilizata pentru izolarea dispozitivelor care functioneaza la temperaturi ridicate.

 

In ceea ce priveste proprietatile acustice, acestea sunt bune si cu vata bazaltica – in sensul izolatiei fonice, desigur. Aceasta izolatie este capabila sa inabuseasca undele sonore verticale care se deplaseaza in interiorul peretilor. Datorita acestui fapt, camera este bine izolata de zgomotul extern. Absorband undele sonore, vata de piatra reduce timpul de reverberatie, care protejeaza de zgomot nu numai camera ai carei pereti sunt izolati cu acest material, ci si incaperile invecinate.

 

Fibrele de bazalt din interiorul materialului sunt aranjate aleatoriu, iar unele dintre ele merg in directie verticala. Datorita acestui fapt, nici macar vata de piatra foarte densa nu poate rezista la sarcini considerabile. Deci, la 10% deformare, vata bazaltica are rezistente la compresiune de 5 pana la 80 kilopascali. Valoarea specifica a acestui indicator depinde de densitatea inerenta acestei marci de material. Astfel de caracteristici de rezistenta ale vatei de bazalt garanteaza ca izolatorul termic va servi mult timp fara a-si schimba forma si dimensiunea pe intreaga perioada de utilizare.

 

Aceasta izolatie poate fi utilizata in aproape toate structurile cladirii. Se pot izola ca acoperis de orice forma, pereti de rezistenta, pereti despartitori, tavan. In plus, datorita caracteristicilor sale, izolatia bazaltica este destul de potrivita atunci cand un alt izolator este complet inutil. Apoi, enumeram unde va fi deosebit de practic sa folositi acest material.

 

-Camere cu umiditate ridicata, cum ar fi saune si bai.

-Fatade de tip ventilat articulate, fatade “umede”.

-Peretii sunt din panouri sandwich, precum si din zidarie stratificata.

-Cabinele de pe nave, precum si alte structuri de nave.

-Conducte de diferite tipuri, a caror temperatura la suprafata poate fi de la minus 120 grade Celsius la plus 1000 grade Celsius.

De asemenea, materialul bazaltic serveste cu succes ca un scut impotriva unui incendiu, protejand perfect conductele de ventilatie si structurile de constructie de foc.

 

Izolatia este cel mai eficient mod de a imbunatati eficienta energetica a unei case. Izolarea anvelopei cladirii ajuta la mentinerea caldurii in timpul iernii, dar si la mentinerea caldurii in timpul verii pentru a imbunatati confortul si a economisi energie. Izolarea unei case poate economisi 45-55% din energia de incalzire si racire.

 

Izolatia actioneaza ca o bariera in calea fluxului de caldura. Va poate face casa mai confortabila prin reducerea cantitatii de caldura care iese in timpul iernii si reducerea cantitatii de caldura care intra vara. Izoland, va puteti reduce semnificativ facturile de incalzire si puteti contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.