Tech

Fujitsu – planurile pentru 2012

Fujitsu – planurile pentru 2012

Fujitsu a ţinut săptămâna aceasta o conferinţă de presă în urma căreia au apărut diverse informaţii despre planurile companiei în următorii 2 ani. Aşadar, am aflat că cei de la Fujitsu se vor concentra pe segmentul ultrabook-urilor şi cel al tabletelor. După o perioadă de “repaus” compania revine pe piaţa IT&C şi chiar cu planuri măreţe. Se bazează pe calitatea produselor şi pe siguranţa datelor. În termeni de tehnologii inovatoare, noile notebook-uri vor veni cu Anti-Theft şi tehnologia WiDi, deşi se pare că cei de la Fujitsu ar trebui să aducă ceva noutăţi şi ca design, un capitol la care au rămas în urmă.

Luna mai ne va aduce se pare primelei ultrabook-uri din portofoliu, iar acestea vor veni echipate cu procesoare Intel Ivy Bridge. În iunie va fi lansată o tabletă Android mainstream, care va avea ca ţintă sectorul business. Câteva voci spun că ar fi vorba despre Fujitsu Stylistic M350. Tot în iunie va veni şi Slimbook, un nou notebook cu procesoare low power.

În septembrie 2012 Fujitsu are în plan să lanseze un tablet slate cu docking station, care probabil va avea sistem de operare Windows 8. Nu există informaţii concrete, doar bănuieli şi presupuneri. Şi dacă tot suntem la asta eu o văd ca venind cu un Tegra 3, păcat că avem atât de aşteptat, dar presupun că şi acest lucru are farmecul său.

Anul se va încheia cu o altă tabletă cu Windows 8. Rămâne să vedem ce se va concretiza din micul plan, ce specificaţii tehnice va avea fiecare produs şi care va fi preţul de pornire. O să revenim cu informaţii pe măsură ce vor apărea oficial. Până atunci, noi aşteptăm tot mai multe portabile Fujitsu la teste.