Laptop

Gigabyte U21M – laptop convertibil cu CPU Intel Haswell

Gigabyte U21M – laptop convertibil cu CPU Intel Haswell

Gigabyte U21M este probabil întruchiparea definiției notebook-ului convertibil. Acesta poate fi transformat în tabletă, dar, spre deosebire de un portabil hibrid (unde ecranul este complet detașabil), U21M oferă totuși o serie de facilități care să justifice grosimea și greutatea acestuia. Portabilul cântărește aproape 1.5 Kg (3.3 pounds) și are 20 milimetri (0.78 inches) grosime, iar una dintre facilitățile pe care le menționam mai sus este sistemul dual de stocare a datelor.

Un portabil hibrid, trebuie să facă anumite concesii privind dotările hardware pentru a menține greutatea și grosimea secțiunii tabletă sub control. Un laptop convertibil poate totuși să ofere mai multe facilități și mai multă performanță, iar un exemplu este sistemul de stocare a datelor care poate fi dotat cu un SSD de 256 GB la care se poate adauga și un HDD de 1 TB.

La capitolul conectivitate, Gigabyte U21M vine cu două porturi USB 3.0 , un conector USB 2.0 și un port HDMI. Interesant este totuși faptul că, deși produsul se încadrează în specificațiile Intel, Gigabyte nu folosește marca UltraBook.

Prețul și disponibilitatea notebook-ului convertibil Gigabyte U21M nu au fost încă făcute cunoscute publicului larg.