Tech

Google Meet incearca sa recupereze dezavantajele fata de Zoom – apar background personalizat și multe altele sunt in dezvoltare

Google Meet incearca sa recupereze dezavantajele fata de Zoom – apar background personalizat și multe altele sunt in dezvoltare

Nu de foarte mult timp Google a lansat detalii despre noile functii care vor fi introduse in aplicatia Meet, un software ce ofera servicii de videotelefonie si chat online.

Pentru a facilita prezentarea participantilor la intalniri, compania a anuntat ca Meet vine cu o functie noua la Nest Hub Max, astfel incat utilizatorii sa poata participa la o intalnire doar cu o simpla comanda vocala.

Asistenta Beta pentru clientii G Suite este in desfasurare acum, iar utilizatorii interesati pot aplica aici. Intalnirea este proiectata pentru a-si putea tine reuniunile cu pana la 250 de participanti sau un stream live cu 100.000 de spectatori in domeniu.

Google a lansat recent imbunatatiri ale aspectului serviciului de conferinta video, care permite utilizatorilor sa vada pana la 16 participanti si orice continut care este distribuit in acelasi timp.

Cu toate acestea, compania intentioneaza sa permita utilizatorilor sa vada pana la 49 de participanti simultan.

  • Google Meet foloseste o etapa importanta pentru utilizatori
  • In 2020 vor fi cheltuite miliarde pentru videoconferinte
  • Asus anunta noi kituri hardware ale Google Meet

Dupa ce recent a facut ca intalnirile video premium Google Meet sa fie gratuite si disponibile pentru toata lumea, Google are, de asemenea, o serie de imbunatatiri viitoare ale precum, prezenta la sedinte, fundaluri personalizate, intrebari, sondaje si controale suplimentare ale moderatorului.

Pe masura ce organizatiile si angajatii se pregatesc sa revina la birou, mentinerea curata a salilor de sedinte si conferinte va fi o prioritate principala pentru pastrarea angajatilor in siguranta. O functie inedita este aceea ca, Google va adauga controlul vocal Hey Google la hardware-ul Google Meet.

Noua caracteristica va fi, in general, disponibila pentru kiturile salilor de sedinte ASUS si Logitech, pentru a facilita inceperea si finalizarea unei intalniri folosind doar comenzile vocale. Cat de curand, colaborarea cu Google Meet va fi, de asemenea, mai usoara, intrucat Google intentioneaza sa integreze in mod direct Jamboard in serviciu la sfarsitul acestui an.

Acest lucru va putea permite angajatilor de la distanta sa participe la sesiuni de brainstorming, dar aceia care se intorc la birou vor putea, de asemenea, sa foloseasca Jamboard chiar de la laptopurile sau dispozitivele mobile.

Intalnirea cu ceva care sa ofere tuturor acces gratuit, de la companii gigantice pana la cei mici, este cea mai recenta abordare in continua evolutie a apelurilor video pe Google. Serviciul a facut parte initial din Google Hangouts, care a inceput el insusi ca parte a retelei de socializare Google Plus.

In cele din urma, Google a indreptat Hangouts intr-o directie mai vizibila pentru afaceri si apoi a impartit functiile sale de videoconferinta intr-o aplicatie de sine statatoare numita Hangouts Meet.

Intre timp, Google ofera inca o aplicatie pentru consumatori Hangouts, care incorporeaza functii de apelare video.

Si apoi exista Duo, inca o aplicatie gratuita pentru apeluri video Google, care este un echipament standard pe telefoanele Android si disponibil pentru iOS. Soltero spune ca Duo si accentul pe comunicarile personale asupra productivitatii ii confera o misiune distincta de cea a Meet: Duo se foloseste de catre aceia care doresc sa comunice in scris, iar Meet este pentru persoanele care comunica prin e-mail.

Daca nu reusiti sa intelegi toate aceste schimbari de strategie si produse care se suprapun, pentru toate problemele exista o solutie. Dar, atata timp cat puteti face fata si unor revizii suplimentare, cu siguranta rezultatul va arata foarte bine.

In timp ce popularitatea brusca a Zoom a scos la iveala o serie de probleme de securitate si confidentialitate, Meet a anticipat cel putin unele dintre lucrurile care ar putea deranja si au avut ca scop acela de a le evita.

Versiunea gratuita a Meet va impune ca toti participantii sa aiba conturi Google, ceea ce va fi putin mai dificil pentru ca troll-urile anonime sa efectueze echivalentul Zoombombing.

Codurile de invitatie pentru intalniri sunt concepute pentru a fi dificil de descoperit, iar gazdele dispun de o varietate de instrumente pentru prevenirea intrarii si evacuarii acestora in caz contrar. De asemenea, serviciul functioneaza integral in cadrul browserelor fara a necesita o descarcare de software, contribuind la reducerea vulnerabilitatilor de securitate.

Zoom a fost laudat atat pentru faptul ca este usor de utilizat, cat si criticat pentru ca uneori sublinia abordabilitatea asupra securitatii. Google Meet este un concurent solid. Dezavantajul acestei aplicatii este ca nu este gratuita. Numai clientii care platesc serviciul G Suite Google au putut realiza conversatii online gratis.

Acum, Google elimina aceasta bariera cu un nou nivel pentru aplicatia Meet care este disponibil pentru oricine are un cont Google. La fel ca si in versiunea gratuita a Zoom, conversatiile se limiteaza doar la 100 de participanti, durata maxima fiind de o ora, fata de 40 de minute cat are aplicatia Zoom.