Tech Tableta

HP Slate 500 – apărut pe site-ul HP

HP Slate 500 – apărut pe site-ul HP

După ce au circulat o serie de zvonuri care anunţau anularea tablet PC-ului HP Slate, acesta îşi face apariţia pe o serie de site-uri ale companiei, sub denumirea HP Stale 500, iar existenţa lui este confirmată oficial de reprezentanţii HP. Cu toate acestea, situaţia ultraportabilului rămâne în continuare incertă.

A fost o vreme când HP Slate, un tablet PC cu display de 8.9 inch şi sistem de operare Windows 7, era anunţat cu surle şi trâmbiţe, prezentat în videoclip-uri şi în general aşteptat cu nerăbdare. Apoi, la un moment dat, HP a achiziţionat Palm şi Slate-ul a intrat oarecum într-un con de umbră, în special după ce au apărut zvonuri legate de apariţia unui alt tablet PC care să se bazeze pe sistemul de operare webOS al celor de la Palm, numit Hurricane. Evident, de aici n-a mai fost decât un pas până la zvonul că HP are de gând să renunţe cu totul la proiectul Slate, zvon asupra căruia compania nu a dat niciun răspuns.

Iată că totuşi fanii lui HP Slate au de ce să se bucure deocamdată, pentru că tablet PC-ul şi-a făcut apariţia recent pe site-ul companiei şi în alte câteva pagini web (de exemplu, pe site-ul Energy Star), sub denumirea HP Slate 500. Mai mult decât atât, cei de la HP au confirmat oficial această descoperire, deşi situaţia viitoare a dispozitivului rămâne incertă. Astfel, un reprezentant din cadrul Personal Systems Group a confirmat existenţa ultraportabilului, dar a precizat că acesta se află într-o etapă de evaluare şi compania încearcă să se hotărască asupra paşilor pe care să îi urmeze în continuare în ceea ce priveşte acest proiect, rămânând se pare deocamdată într-o fază de aşteptare:

Specificaţiile tehnice menţionate pe site-uri pentru HP Slate 500 includ: 2 camere, rotire automată a ecranului, procesor de 1.6 GHz (probabil Intel Atom N450 sau N455), 1 GB memorie RAM, display de 8.9 inch care suportă presiunea unui stylus, sistem de operare Windows 7 Premium. Conform informaţiilor, ar fi disponibilă în 8 configuraţii diferite.