Tech Laptop

HP Slate 7 – lansare oficiala [MWC 2013]

HP Slate 7 – lansare oficiala [MWC 2013]

HP ne-a surprins pe toți astăzi lansând o tabletă de 7 inch la un preţ care poate fi caracterizat ca fiind cu adevărat accesibil. Noul gadget se numește oficial HP Slate 7 şi vine cu popularul sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean de la Google.

Absolut totul legat de noul HP Slate 7 pare să poată fi caracterizat într-un singur cuvânt, „ieftin”. Totuşi compania se străduieşte din greu să distragă atenţia potenţialilor cumpărători de la acest aspect, folosind o coloristică frumoasă pentru capacul din spatele tabletei şi tehnologia Beats Audio pentru redarea sunetului. Ne-ar fi plăcut ca HP să folosească o coloristică la fel de frumoasă şi pentru partea din faţă a tabletei, dar totul se rezumă la profit în ceea ce priveşte HP Slate 7.

Surprinzător este şi faptul că HP nu foloseşte un SoC (system-on-chip) dezvoltat în vest, ci un procesor Rockchip 3066 care este proiectat şi fabricat în China. Acesta este un CPU dual core care foloseşte binecunoscuta arhitectură ARM Cortex A9 şi ca atare nu trebuie sa vă aşteptati la o performanţă mai mare de jumate din nivelul de performanţă obişnuit al unui Tegra 3.

Ecranul nu foloseşte tehnologie IPS, ci vine cu o matrice HFFS care este mult mai ieftin de fabricat decât popularul IPS. HFFS este prescurtarea de la “High aperture ratio Field Fringe Switching”, dar display-ul şi procesorul nu sunt singurele soluţii ieftine pe care HP a decis să le integreze în noul Slate 7.

Camera video orientată către utilizator este VGA, iar asta este echivalent cu 0.3 mega pixeli. WebCAM-ul de pe spate vine cu o rezoluţie de 3 MP, dar n-ar trebui să ne aşteptăm la o calitate impresionantă a imaginii.

Rezoluţia ecranului este de numai 1024 pe 600 pixeli, dar preţul de intrare pe piaţa americană va fi de numai $169 dolari. Cumpărătorii care locuiesc în Europa trebuie să se pregătească cu 149 de euro pentru noul gadget, dar noi am prefera sa economisim pentru o tabletă din seria Archos Platinum.

Hp-slate
Postarea Urmatoare