Diverse

Informatii utile si complete despre microblading

Informatii utile si complete despre microblading

Daca iti place sa arati bine, probabil ca iti va placea sa apelezi la cea mai in voga metoda de a avea sprancene frumoase – microbladingul. Aceasta este o noua tehnica de machiaj semi-permanent care ajuta la restructurarea sprancenelor intr-un mod natural. Dar, cum functioneaza si ce trebuie sa stii ca sa alegi un microblading de buna calitate? Cat dureaza acest machiaj si cat costa? Iti raspundem in acest articol.

 

Ce este microbladingul?

Datorita unei tehnici manuale derivate din practici asiatice ancestrale, microbladingul iti ofera acum posibilitatea de a redesena si restructura sprancenele ce nu au o forma prea estetica sau sunt aproape absente. Microbladingul este un machiaj semipermanent care consta in desenarea sprancenei cu un stilou metalic si nano-ace unite pentru a crea linii fine. Acest serviciu este oferit in prezent de multe centre de infrumusetare cu o echipa de tehnicieni specializati. Un astfel de centru este Icon Beauty Studio.

 

Cine poate face tratamente de microblading?

Microbladingul este o interventie de care pot beneficia toate doamnele si domnisoarele care doresc sa aiba sprancene bine definite si naturale. Este perfect, in special pentru femeile care s-au saturat sa le deseneze in fiecare dimineata si sa le vada cum se estompeaza in timpul zilei. Cu toate acestea, microbladingul nu este recomandat de medici in urmatoarele cazuri:

-femei insarcinate sau care alapteaza;

-probleme cu vindecarea;

-diabetici;

-administrarea de medicamente anticoagulante sau alte tratamente care pot deteriora pigmentul;

-alergie la oxidul de etanol, fier sau glicerina.

 

Cum are loc o sedinta?

Pentru a beneficia de aceasta interventie, trebuie sa mergi, cum spuneam, la un centru de infrumusetare. Microbladingul este o practica estetica foarte bine structurata, cu o succesiune de pasi bine stabiliti.

Este important sa iei legatura cu centrul de infrumusetare din timp pentru un tratament eficient. Acest lucru iti va permite sa prezinti tehnicianului tau o descriere fiabila a efectului dorit asupra sprancenelor. In timpul consultatiei, tehnicianul ia de obicei toate masuratorile sprancenelor si alege pigmentul pe care sa il foloseasca pe baza culorii naturale a parului. Asa incepe intregul proces de microblading. Tehnicianul nu numai ca te informeaza despre progresul operatiei, dar iti ofera si cateva recomandari inainte de procesul propriu-zis.

Pentru a facilita procedura, se recomanda adesea (cu cateva ore inainte) ca presoana respectiva sa frece zona respectiva pentru a face pielea mai neteda si mai curata. Cu scrubul, celulele moarte, impuritatile si excesul de sebum sunt indepartate usor. In plus, este interzis sa mananci alimente picante sau sa consumi cafea inainte de sesiunea de microblading. Epilarea in apropierea zonei ar trebui evitate, de asemenea, cu o saptamana inainte de procedura.

 

Interventia in sine

Succesul microbladingului depinde de precizia profesionistului. Pentru a evita erorile structurale, specialistul foloseste un creion mic pentru a contura sprancenele inainte de a incepe procedura. El asigura simetria fiecaruia dintre desenele realizate pentru a avea rezultate bune. Odata ce acest lucru este facut, se efectueaza o depilare a firelor de par care se afla in afara zonei de microblading. Sprancenele sunt apoi dezinfectate cu o solutie antiseptica.

Apoi, specialistul injecteaza pigmenti apropiati de culoarea naturala a parului in stratul superior al epidermei cu un ac. Se intampla adesea ca mai multe culori de pigmenti sa fie folosite pentru a oferi culoarea potrivita sprancenelor. Acest lucru creeaza o iluzie a unei linii perfecte si densificata cu par acolo unde nu exista. Firele sunt distantate la un milimetru distanta de stiloul metalic, astfel incat pigmentii bioabsorbabili sa nu se contopeasca. Cu nano-ace, inteapa pielea la adancimea potrivita pentru a fixa pigmentii. Cand pigmentarea este completa, se aplica un tratament de protectie in zona pentru a evita orice contaminare externa.

 

Cate sedinte sunt necesare?

Prima sedinta dureaza putin mai putin de doua ore. Cu toate acestea, este important sa faci, la trei saptamani dupa prima sedinta, o alta sedinta de retus de 30 de minute, deoarece procesul de vindecare va disparea cu 30% pana la 40% din pigment. Poti repara pigmentarea pe o perioada de sase luni pana la un an.

 

Microbladingul este dureros?

Nu este o procedura dureroasa, deoarece un gel anestezic este aplicat pentru a amorti pielea si pentru a permite tehnicianului sa lucreze fara intrerupere. Cu toate acestea, dupa interventie, se poate resimti un anumit disconfort. Depinde in principal de pragul de toleranta al fiecarei persoane.

 

Cat costa microbladingul?

Pretul este undeva la 1000 de lei. Include prima sesiune si sesiunea de retus.

 

Avantajele si dezavantajele microbladingului

Aceasta interventie delicata are multe avantaje. Tehnica de microblading ofera intr-adevar un rezultat natural de durata, care se prezinta bine, deoarece parul este imitat perfect. Nano-acele, in timpul procedurii, nu ajung la straturile profunde ale dermei, care protejeaza pielea. Prin urmare, nu vei avea efecte de depigmentare si de schimbare a culorii, care sunt deosebit de neplacute dupa operatie.

Cu toate acestea, unele sangerari si cruste pot fi observate in timpul vindecarii, in functie de natura pielii, dar nu este periculos pentru tine. Actiunile pe care ar trebui sa le eviti, in special dupa microblading, sunt contactul cu apa sau produsele de indepartare a machiajului, mai ales in timpul perioadei de vindecare, pentru ca exista riscul de a distruge efectul.

A nu se confunda microbladingul cu tatuarea sprancenelor, deoarece aceasta tehnica functioneaza doar pe suprafata epidermei. In timpul unei sesiuni de microblading, pigmentul este de fapt implantat manual pe suprafata epidermei folosind o singura lama. Acest lucru asigura un rezultat temporar spre deosebire de tatuaj care este permanent.

Pe scurt, microblading este o interventie care are loc in mai multe etape. Prin urmare, trebuie sa alegi un centru de frumusete profesionist pentru ca efectul sa  fie de succes si sa iti ofere sprancenele pe care le doresti. Noi iti recomandam sa alegi serviciile celor de la Icon Beauty Studio, daca doresti calitate si perfectiune.