Tech Social Media

Instagram introduce funcția „ia o pauză” pentru a „împinge” adolescenții departe de conținutul dăunător

Instagram introduce funcția „ia o pauză” pentru a „împinge” adolescenții departe de conținutul dăunător

Instagram va introduce noi măsuri pentru a îndepărta adolescenții de conținutul dăunător și îi va încuraja să „ia o pauză” de pe platformă, a declarat duminică vicepreședintele afacerilor globale de la Facebook, Nick Clegg.

Clegg a făcut remarcile la emisiunea CNN’s State of the Union la mai puțin de o săptămână după ce denunțătorul Frances Haugen a depus mărturie în fața Congresului despre cercetările interne care au arătat că Instagram poate avea un efect negativ asupra sănătății mintale a tinerilor.

„Vom introduce ceva care cred că va face o diferență considerabilă, care este locul în care sistemele noastre văd că adolescenții se uită la același conținut din nou și din nou și este un conținut care poate să nu favorizeze bunăstarea lor, îi vom împinge să se uite la alt conținut ”, a spus Clegg. El a adăugat că, pe lângă oprirea planurilor pentru o platformă Instagram Kids și acordarea părinților controale opționale pentru supravegherea adolescenților, compania a planificat să introducă o funcție „numită„ ia o pauză ”, în care îi vom determina pe adolescenți să ia doar o pauză de la folosind Instagram. ”

Clegg nu a furnizat o cronologie pentru niciuna dintre caracteristici. Ca răspuns la un e-mail de la The Verge, care solicita detalii suplimentare, un purtător de cuvânt al Facebook a spus că funcțiile „nu sunt încă testate, dar vor fi în curând”. Purtătorul de cuvânt a arătat o postare pe blogul din 27 septembrie a șefului Instagram, Adam Mosseri, care a menționat că compania „explorează” caracteristicile:

Am anunțat săptămâna trecută că explorăm două idei noi:

încurajarea oamenilor să se uite la alte subiecte dacă se gândesc la conținut care ar putea contribui la o comparație socială negativă și o caracteristică numită în mod provizoriu „Ia o pauză”, unde oamenii ar putea pune contul lor într-o pauză și luați un moment pentru a vă gândi dacă timpul petrecut este semnificativ.

Gazda CNN, Dana Bash, l-a întrebat pe Clegg dacă algoritmul Facebook a amplificat sau a răspândit vocile pro-insurecției înainte de o revoltă din clădirea Capitolului SUA din 6 ianuarie. Clegg a spus că nu poate da un răspuns da sau nu la întrebare. Se spune că Haugen se va întâlni cu comitetul care investighează atacul din 6 ianuarie.

Clegg a spus că algoritmii Facebook „ar trebui să fie considerați responsabili, dacă este necesar, prin reglementări, astfel încât oamenii să se potrivească cu ceea ce sistemele noastre spun că ar trebui să facă din ceea ce se întâmplă de fapt”.

Facebook a fost criticat intens în ultimele câteva săptămâni, în urma unor rapoarte din Wall Street Journal bazate pe documente interne furnizate de Haugen. Fost manager de produs la Facebook, Haugen a depus mărturie în fața Congresului marți, la o audiere axată pe cercetările interne ale companiei, care au arătat că Instagram poate fi toxic, în special pentru fetele adolescente. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a contestat contul lui Haugen, spunând că este ilogic pentru o companie care se bazează pe agenții de publicitate să împingă conținut care îi înfurie pe oameni să obțină profit.