Hardware Tech

Intel sarbatoreste 40 de ani in microprocesoare

Intel sarbatoreste 40 de ani in microprocesoare ianuarie 4, 2022Leave a comment
Intel-1

La conferința celor de la Intel în cadrul evenimentului SMAU (Salone Macchine e Attrezzature per l’Ufficio) de la Milano, au fost prezentate perspectivele companiei, cele mai vechi și noi. Intel a sărbătorit cel mai vechi microprocesor în adevăratul sens al cuvântului – modelul 4004. Acesta a fost fabricat timp de 10 ani, din 1971 până în 1981.

Primul purtător de cuvânt al ceremoniei a fost Dario Bucci, CEO-ul Intel în Italia și Elveția, care a început prezentarea cu referire la vechiul model, continuând cu un mic istoric. În anii ’80 au urmat modelele 286 și 386, apoi seria Pentium și-a făcut loc în PC-uri pentru a oferi primele experiențe multimedia. Anul 2000 a adus nu numai un secol nou, ci și platforma Intel Centrino pentru laptop-uri care a revoluționat încă o dată conceptul de personal computer.

Fără un început istoric, Intel nu ar fi putut ajuta la dezvoltarea tehnologiei, iar evoluția lor a influențat și smartphone-urile, tabletele și laptop-urile. Noua categorie de ultrabook-uri este reprezentativă pentru Intel. Modelele se bazează pe portabilitate, performanță și dimensiuni reduse, iar primele serii de la Acer și Asus au fost deja lansate.

Următorul proiect de la Intel vizează lansarea unui magazin de aplicații dedicate tabletelor, netbook-urilor și notebook-urilor. Cu toate că este încă în faza incipientă, Intel estimează, cu ajutorul ultrabook-urilor, un câștig de 40% din piața portabilelor până la sfârșitul anului 2012.

În discursul ținut la conferință, Dario Bucci a insistat pe două aspecte: securitatea și cloud computing. În legătură cu primul subiect, CEO-ul a scos în evidență faptul că McAfee a fost achiziționat de Intel și rezultatele au fost promițătoare în ceea ce privește noua tehnologie Defender Deep ce permite pornirea antivirusului înainte de pornirea sistemului de operare.

La categoria cloud computing se pare că Intel are planuri mărețe. Intel Cloud Builders Program este un program cu schimb de colaborare între Intel și firme ca Cisco și IBM, ce oferă o soluție de cloud ready (sinconizarea datelor via wirless) pentru companiile care folosesc astfel de sisteme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.