Hardware Tech

Intel SSD 313 – noi SSD-uri de cahce pentru ultrabook-uri

Intel SSD 313 – noi SSD-uri de cahce pentru ultrabook-uri ianuarie 4, 2022Leave a comment
Intel-ssd-313

Când spui ultrabook, spui dimensiuni reduse şi performanţe mari prin procesoare Intel, plăci grafice, memorie RAM, dar contează foarte mult şi unităţile de stocare. SSD-urile ajută la păstrarea dimensiunilor reduse şi oferă viteză de transfer mai mare şi consum de energie redus. Pentru că acestea sunt cam scumpe, câţiva dintre producători au decis să ofere unităţi pentru caching care oferă un timp de bootare mic şi performanţe mai mari la sistemul de operare.

Intel vine acum cu o nouă ofertă, o nouă versiune de SSD-uri care poate fi folosită în combinaţiile hibrid. Seria Intel SSD 313, botezată şi Hawley Creek, poate fi folosită şi în desktop-uri şi notebook-uri. Unităţile SSD pentru cache au capacităţi de 20GB sau 24GB, cu viteze de citire de 220MB/s şi de scriere 100MB/s pentru cel mic şi 160MB/s citire, 115MB/s scriere pentru SSD-ul de 24GB. De asemenea, Intel oferă versiuni de 63,5mm şi modele mSATA.

Vechea serie 311 avea disponibilă doar versiunea de 20GB, cu viteză de citire de 200MB/s şi de scriere de 105MB/s. Aşadar, chiar dacă noile SSD-uri au cifra “13″ în componenţa numelui, acestea sunt clar un pas înainte, să sperăm că nu vor aduce ghinion nimănui :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.