Hardware Tech

Intel SSD 510 – seria de SSD-uri SATA 6Gbps

Intel SSD 510 – seria de SSD-uri SATA 6Gbps ianuarie 4, 2022Leave a comment
Intel-ssd-510

Intel a anunţat astăzi noua serie de SSD-uri – Intel SSD 510. Noile SSD-uri folosesc SATA 6 Gbps pentru a beneficia la maximum de trecerea Intel spre interfeţe SATA bus de mare viteză pe platformele recent introduse, bazate pe a doua generaţie de procesoare Intel Core. Susţinând transferuri de date de până la 500 MB/s, Intel SSD 510 dublează vitezele secvenţiale de citire.

Mai mult, viteza de scriere de 315MB/s este de trei ori mai rapidă decât vitezele secvenţiale de scriere ale actualelor produse SSD 3Gbps de la Intel, putând astfel transfera un volum mai mare de date într-un interval mai mic de timp. Astfel, Intel SSD 510 devine produsul ideal pentru gameri, creatori de media, utilizatori ai staţiilor de lucru şi, în general, pentru orice iubitori de tehnologie.

Intel SSD 510 oferă cele mai rapide viteze secvenţiale de scriere şi citire din întreaga gamă de produse SATA SSD de larg consum disponibilă pe piaţă la ora actuală, stabilind noi puncte de referinţă. Comparativ cu HDD-urile tradiţionalele, noile SSD-uri sunt mai rapide cu aproximativ 50%. Pentru a îmbunătăţi timpul de reacţie general al sistemului, SSD-urile nu au părţi mobile. Acestea sunt robuste, consumă mai puţină energie, rulează silenţios şi la temperaturi mai scăzute decât HDD-urile. SSD-urile reduc timpul de bootare, lansează aplicaţii şi fişiere mai rapid şi activează PC-ul mai repede din modul ”sleep”. De asemenea, HDD-urile convenţionale nu pot să beneficieze în mod eficient de tehnologia platformelor 6Gbps, acestea nereuşind nici măcar să folosească la maxim SATA 3Gbps.

Intel SSD 510 completează linia de produse SSD, fiind special conceput pentru aplicaţii care necesită transferuri media de înaltă secvenţialitate,” a declarat Pete Hazen, Director de Marketing pentru Intel NAND Solutions Group. “Fie că este vorba despre un gamer care îşi doreşte performanţe vizuale impecabile şi jocuri încărcate rapid, fie că este vorba de un utilizator al unei staţii de lucru care necesită înaltă performanţă, noul 6Gbps SATA SSD de la Intel nu este doar semnificativ mai rapid decât cel mai bun HDD pentru jocuri la 10 000 RPM. Acesta este mai rapid chiar decât două HDD-uri pentru jocuri configurate în RAID.

Ca dezvoltator de jocuri, primul lucru pe care doresc să îl optimizez în timpul procesului de dezvoltare nu este gradul de utilizare a memoriei sau numărul de fotograme pe secundă, ci timpul de reiterare,” a declarat Dave Lang, CEO al Iron Galaxy, un studio de dezvoltare de jocuri din Chicago. “Făcând trecerea la noile SSD-uri Intel pe 6 Gbps am constatat o îmbunătăţire substanţială, de 15 până la 20%, a timpului necesar pentru ca unul din dezvoltatorii noştri să facă o modificare în editor, apoi să ajungă să testeze modificarea respectivă în jocul propriu-zis. Dacă procesul de reiterare se produce mai rapid înseamnă că putem obţine un număr mai mare de testări, ceea ce înseamnă un joc mai bun pentru consumator.

Intel SSD Seria 510 demonstrează că memoria NAND flash de la Intel, pe 34 nanometri, oferă cea mai bună performanţă secvenţială din această clasă de produse, ajungând la viteze secvenţiale de citire de până la 500MB/s şi până la 315 MB/s viteze de scriere pentru modelul său de înaltă capacitate. Produsul este deja disponibil, fiind oferit pentru capacitatea de 250GB la un preţ de 584 USD, iar pentru 120GB – la 284 USD, în cantităţi de 1 000 unităţi. Ambele produse includ o perioadă de garanţie limitată, de trei ani. Versiunea 120GB este o excelentă alegere pentru desktop-uri dual-drive, o configuraţie hibrid care se bucură de o popularitate tot mai mare. În acest tip de setare, sistemul de operare, aplicaţiile şi jocurile preferate sunt accesate din SSD, pentru un boot mai rapid şi performanţe accelerate ale aplicaţiilor, în timp ce HDD-ul este utilizat pentru stocare de date.

Pe lângă fiabilitatea şi soliditatea sa, Intel SSD le oferă cumpărătorilor săi avantajul Intel SSD Toolbox cu Intel SSD Optimizer, o aplicaţie oferită gratuit care pune la îndemâna utilizatorilor de Microsoft Windows un set puternic de instrumente pentru management, informare şi diagnostic, care să contribuie la menţinerea calităţilor şi performanţei drive-ului imediat după instalare. Pentru a simplifica procesul de instalare, toţi utilizatorii de Intel SSD pot să descarce gratuit Intel Data Migration Software, aplicaţie care îi va ajuta să cloneze întregul conţinut al unui drive de stocare anterior (SSD sau HDD) pe orice Intel SSD.

SSD-urile de la Intel pot fi achiziţionate în întreaga lume de la o diversitate de reselleri, retaileri sau Internet e-taileri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.