Tech

KDDI – tablet PC cu touch panel pe spate

KDDI – tablet PC cu touch panel pe spate ianuarie 4, 2022Leave a comment
Kddi

În cadrul CEATEC 2010, compania japoneză KDDI, al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţa niponă, a prezentat un prototip de tablet PC care dispune de touch panel pe spatele dispozitivului.

Forma tablet PC-urilor este cu siguranţă deosebit de portabilă, dar are şi ea dezavantajele ei. De exemplu, lipsa unei tastaturi fizice, care obligă utilizatorul să folosească o tastatură virtuală şi în general să controleze dispozitivul doar prin intermediul touchscreen-ului. Evident, în acest fel, acoperi cu mâna o parte din ecran. De aceea, o serie de producători sunt din ce în ce mai tentaţi să lanseze tablet PC-uri care să aibă touch panel-uri pe spate şi care să permită tastarea cuvintelor şi controlul prin intermediul acestuia.

În cadrul târgului de electronice CEATEC 2010, compania japoneză KDDI, al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţa niponă, a prezentat un astfel de prototip funcţional, pe care îl puteţi vedea în videoclipul de mai jos. Acesta are pe spate atât un touch panel, cât şi o tastatură fizică, şi foloseşte un senzor cu infraroşii pentru a detecta poziţia degetelor. Astfel, atunci când atingi spatele tablet PC-ului, pe ecran apare un cursor care îţi indică poziţia degetelor. Din păcate, prototipul se află în faza de dezvoltare, aşa că nu se ştie când (sau dacă) va ajunge pe piaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.