Tech Tableta

Kobo Arc – o noua tableta cu 64GB spatiu de stocare

Kobo Arc – o noua tableta cu 64GB spatiu de stocare

Kobo poate că nu este o companie de care auziți foarte des, dar care se pare că aplică rețeta celor de la Amazon. Compania s-a remarcat pe segmentul e-book reader, însă are și o nouă tabletă care a fost anunțată luna aceasta. Acum aceasta vine cu diverse îmbunătățiri, la concurență puternică cu celelalte modele de 7 inch.

Kobo Arc vine cu un impresionant spațiu de stocare, de la 16GB până la 64GB, cu prețuri destul de mici, gata să se ”lupte” cu Amazon Kindle Fire HD (mai ales că au același tip de procesor) și Google Nexus 7. Este echipată cu un procesor dual core TI OMAP 4470 de 1,5GHz, cu un display IPS, WiFi și o cameră web de 1,3MP.

Tableta de 7 inch vine cu o rezoluție de 1280×800, sistem de operare Android Ice Cream Sandwich și 1GB RAM. Ca dimensiuni, aceasta are 187 x 119 x 12,7mm și o greutate de 362 de grame. Un alt avantaj pe care îl are acest model este faptul că vine cu Google Play Store, ceea ce pune la dispoziția utilizatorilor o gamă largă de aplicații.

Dacă privim în ansamblu cele trei brand-uri – Amazon, Kobo și Google, cei de la Kobo vin cu ceva plusuri. Să ne aducem aminte că utilizatorii iau mult în calcul ce spațiu de stocare oferă tableta, iar Nexus 7, deși are brand-uri mai puternice în spate, nu are decât versiuni de 8GB și 16GB și nu permite extinderea spațiului prin adoptarea unui card reader.

Kobo Arc este disponibilă la precomandă și urmează să fie distribuită în noiembrie la prețuri de pornire de 199 de dolari pentru versiunea de 16GB și până la 299 de dolari pentru cea de 64GB.