Tech

Kohjinsha DZ Series – Primul laptop dual screen

Kohjinsha DZ Series – Primul laptop dual screen

Din moment ce Japonia este recunoscută pentru inovaţiile sale tehnologice, nu ne surprinde că minţile luminate nipone au mai pus în practică o idee tare: laptop-ul dual-screen. Produs de o companie locală, Kohjinsha, noul Kohjinsha DZ Series sau DZ6KHE16E dispune de două ecrane LCD de 10,1 inch, cu rezoluţie de 1,024 x 600, care se pot plia cu uşurinţă unul în spatele celuilalt.

Chiar dacă poate fi folosit şi ca un notebook normal, de ce să nu te bucuri de mai mult spaţiu pe desktop? În loc să te chinui micşorând ferestrele şi tot aranjându-le ca să poţi vedea două-trei documente deodată (cum fac eu adesea) sau încercând să te uiţi la un film şi să vorbeşti pe messenger în acelaşi timp, poţi profita liniştit de noua tehnologie dual-display. Kohjinsha DZ Series cântăreşte doar 1,84 kg, şi îl puteţi vedea mai bine în filmuleţul de mai jos:

Laptop-ul funcţionează cu un procesor AMD Athlon Neo-MV40 de 1.6 Ghz şi o memorie RAM de 1 GB (upgradabilă până la 4 GB). Alte specificaţii tehnice: placă video ATI Radeon HD 3200, harddisk 160 GB, webcam 1,3MP, baterie 5200 mAh (până la 4,5 ore), 802.11b/g/n WiFi, 3-in-1 card reader, 3 porturi USB 2.0, Ethernet, Bluetooth 2.1 şi Windows 7 Home Premium direct instalat.