Diverse

La Asertivo sunt asigurate toate resursele necesare pentru imbunatatirea serviciilor conform cu noile reglementari

La Asertivo sunt asigurate toate resursele necesare pentru imbunatatirea serviciilor conform cu noile reglementari

Pandemia a reprezentat o amenintare mult mai mare pentru persoanele vulnerabile. Evident ca si oamenii sanatosi au putut face forme grave ale bolii, dar batranii au necesitat un nivel ridicat de protectie.

Un bunic care locuieste singur intr-un oras si care are nepotii si copiii  ocupati tot timpul, cat de protejat a fost in aceasta perioada? Poate ca apartinatorii au trecut prin carantina si atunci in toata aceasta perioada critica batranii au fost obligati sa se descurce singuri.

Bunicii au fost puternici, iubitori, generosi in tinerete, dar acum sunt la fel de sensibili ca niste copii. In afara faptului ca nu mai au putere, ca gesturile nu mai sunt asa de precise si ca nu mai aud si nu mai vad ca in tinerete au imunitatea aproape 0 si se imbolnavesc grav din orice.

La Asertivo sunt asigurate toate resursele necesare pentru imbunatatirea serviciilor conform cu noile reglementari, iar bunicii care sunt adusi in acest loc primesc tot ce este mai bun din toate punctele de vedere.

In caminul de lux se pastreaza reguli stricte menite sa faca din acest loc unul in care COVID 19 si alti microbi nu pot patrunde. Personalul pastreaza normele de igiena, supraveghind si pacientii sa faca acelasi lucru.

La sosire, fiecare pacient primeste o saltea noua si va fi placut surprins de curatenia care domneste in institutie. Nu exista loc care sa nu fie igienizat cu apa si detergenti, praful este sters tot timpul, lenjeriile de pe paturile batranilor sunt schimbate.

In camere miroase a proaspat, chiar si acolo unde se afla bunici care nu se pot deplasa singuri si solicita personalul de cate ori are nevoie sa isi faca baie, sa se plimbe la aer sau sa se schimbe.

Camerele nu sunt supraaglomerate, iar bunicii sunt supravegheati tot timpul in acest loc. Exista camere cu doua paturi, dar si rezerve in care batranul exigent alege sa stea singur, beneficiind si el de aceeasi supraveghere atenta.

In cei 8 ani de experienta, personalul de la Asertivo a invatat modul in care sa ii tina pe bunicii care vin aici activi tot timpul, fiindca nu este o solutie avantajoasa ca batranul sa stea toata ziua in pat si sa nu faca nimic. El trebuie sa isi puna mainile si picioarele in miscare, dar si creierul.

Din cei 20 de medici cu pregatire profesionala excelenta, unii stiu sa alunge durerile fizice si sufletesti si altii ajuta la recuperarea batranilor, prin gimnastica medicala pe care le-o prescriu.

In acest loc nimeni nu sufera: nici de dureri fizice, nici de singuratate sau de plictiseala și nu se poate plange de lipsuri materiale.

Pentru a se mentine sanatatea bunicilor, la Asertivo se organizeaza:

-activitati ocupationale. Batranii sunt stimulati sa asculte muzica, sa picteze, sa citeasca, sa socializeze.

-sa se plimbe in curtea interioara plina de vegetatie vara. Sunt 3000 de metri patrati paradisiaci care pot aduce multa fericire in sufletele celor din acest loc.

-sa discute, sa citeasca, sa solicite masina pentru iesiri in oras. Cine romantice se pot servi la orice varsta.

In cele 90 de camere de patru stele bunicii se simt ca intr-un concediu de odihna. In fiecare camera se afla televizor, personalul monitorizeaza atent starea tuturor bunicilor, iar acestia duc o viata activa in conditiile de lux puse la dispozitie.

Bunicii care sunt lasati singuri in casele lor se afla in pericol si pot sta mai mult timp in conditii de igiena precara si fara sa se hraneasca.

Un bunic care sta in pat nu se poate spala singur sau schimba si nu poate sa se hraneasca de cate ori are nevoie.

La Asertivo, mancarea este asigurata si curatenia in camere se face zilnic de catre personal. La solicitarea apartinatorilor se iau la spalat si hainele celor care sunt adusi in acest loc.

Bunicii pot fi rasfatati cu sedinte de masaj sau de Kinetoterapie personalizată, iar celor care au nevoie li se face si tratament injectabil.

Pe site-ul caminului de batrani sunt afisate in mod transparent atat serviciile incluse in pachetul de baza, cat si cele medicale sau care se pot oferi la cerere.

In acest camin se respecta normele pentru prevenirea si stoparea infectarii cu COVID, prin urmare rezidentii se simt in siguranta in acest loc.

Intreaga responsabilitate privind asigurarea confortului si securitatii revine personalului. Apartinatorii care doresc sa se informeze despre conditiile de aici pot programa o vizita, dar au la dispozitie multe informatii pe site-ul caminului.

Aici exista o galerie de imagini reale din care oamenii inteleg care este atmosfera din camin si in ce conditii traiesc bunicii care sunt adusi aici.

Tarifele sunt si ele afisate cu maxima transparenta.

Preturile variaza intre 4500 lei , 6500 lei si 8500 de lei. Apartinatorii care platesc in avans pe 6 luni, primesc o reducere de 10 %.

Suma de 4500 de lei asigura un loc intr-o camera dubla si pachetul de servicii corespunzator acestei sume, 6500 de lei pe luna inseamna o camera cu un pat, iar in schimbul celor 8500 de lei, bunicii vor fi tratati asemenea unor printi.

Apartinatorii sunt datori moral fata de parintii si bunicii lor, de aceea ar trebui sa aleaga cu sufletul pachetul de servicii pentru acestia.

Asertivo le prelungeste sanatatea si viata rezidentilor care vin aici si ofera liniste apartinatorilor care nu gasesc o solutie pentru a-si sti bunicii si parintii in siguranta.

Uneori, copiii si nepotii nu stiu cum sa procedeze cu bunicul sau parintele bolnav si batran ca acesta sa fie ingrijit si multumit de modul in care este tratat.