Accesorii

Lenovo are in plan o altfel de tastatura pentru tableta

Lenovo are in plan o altfel de tastatura pentru tableta

Odată cu ecranele touchscreen a apărut şi opţiunea de a scrie cu tastatura din software, fără una fizică. Acest lucru a mărit cu siguranţă viteza de scriere pe telefoane, dar a adus şi dispozitive mai slim şi mai compacte faţă de cele cu tastatură fizică QWERTY.

În orice caz, tabletele au avut de la bun început parte de tastatura din software. Conceptul de tabletă nu oferea foarte mult opţiuni la acest capitol, însă cu timpul au început să apară docking station-urile, accesoriu care transformă tableta într-un mini laptop adăguându-i o tastatură fizică şi ulterior o baterie în plus. Docking-urile au venit, evident, pentru că exista o cerere pe piaţă, a scrie mult timp fără feedback-ul tastelor poate deveni foarte obositor.

Cei de la Lenovo vin acum cu o altfel de soluţie. Conceptul lor este foarte interesant, se bazează pe o tastatură formată din două părţi care poate fi prinsă pe tabletă şi care poate fi folosită aşa cum ţii tableta în mod normal. Cele două părţi sunt detaşabile şi pot fi mutate de la baza tabletei, pe muchiile ei sau în orice alt punct stabil.

Dispozitivul are pe partea opusă două butoane de space şi CTRL, poate fi folosit şi individual de tabletă în Desktop Mode şi se conectează prin Bluetooth. Planurile pentru această inovaţie se pare că existau încă din 2010, dar abia acum au fost făcute publice.

Nu se ştie deocamdată dacă proiectul va prinde formă, dacă vom apuca să vedem un prototip, dar cu siguranţă ar aduce multe avantaje cum ar fi greutatea şi spaţiul mic pe care l-ar ocupa.