Accesorii

Noul Logitech MX Anywhere 3 – cel mai bun mouse portabil

Noul Logitech MX Anywhere 3 – cel mai bun mouse portabil noiembrie 14, 2020
Logitech-master-mx-3

MX Anywhere 3 are un nou design, cu o nouă prindere din silicon, pe partea laterală și o rotiţă MagScroll.
Cu un an în urmă Logitech MX Master 3 avea un preţ de 100 USD şi era considerat a treia generație de mouse-uri premium pentru birou. La momentul actual, MX Anywhere 3 are un preţ de 80 USD, fiind pentru mulţi unul din mouse-urile preferate.

Noul-Logitech-MX-Anywhere-3

MX Anywhere 3 vine în câteva versiuni. Există versiunea standard care funcționează pe computerele Windows, MacOS, iPadOS (13.4 sau mai mare), ChromeOS și Linux prin Bluetooth sau Logitech’s Unifying USB dongle, care este inclus. MX Anywhere 3 pentru Mac funcționează numai prin Bluetooth și este optimizat pentru Mac-uri și iPad-uri. Versiunile sunt disponibile în gri pal, iar MX Anywhere 3 (cu dongle) vine cu nuanţe trandafirii și grafit.

Cântărește 99 g sau 3,5 oz şi este foarte rezistent la lovituri.

Cel mai interesant aspect la MX Anywhere 3 este că, deși este compact, se lucrează extrem de uşor cu el, iar noua prindere laterală din silicon este mult mai plăcută la atingere, oferind o aderență mai bună decât cauciucul predecesorului său. În general, mouse-ul pare a fi un pic mai ergonomic.

Logitech

Logitech a afirmat că speră ca MX Anywhere 3 să reuşească să atragă toate categoriile de oameni: bărbaţi, femei, dar şi copii.

La fel ca MX Master 3, acest mouse funcționează pe orice suprafață, inclusiv sticlă, având rotiţa magnetică MagSpeed ​​Logitech. Vă poate permite derularea până la 1.000 de linii pe secundă și puteți trece între modurile cu clichet și modurile hiper rapide cu o simplă apăsare a degetului.

MX Anywhere 3 nu are o rotiţă de derulare pe partea laterală, dar se poate ține apăsat oricare dintre butoanele laterale în timp ce derulați pe orizontală. Acele butoane laterale au, de asemenea, setări specifice aplicației predefinite. De exemplu, în Zoom și Microsoft Teams, butonul “Inainte” pornește și oprește videoclipul, iar butonul “Înapoi” dezactivează microfonul.

Receptorul USB dongle poate fi utilizat cu o varietate de sisteme de operare pentru computer. Acestea fiind spuse, mai puține computere noi au porturi USB-A.

La fel ca la toate mouse-urile Logitech, există o mulțime de alte opțiuni de personalizare, inclusiv viteza de derulare, disponibile în aplicația Logitech Options. În cele din urmă, Logitech Flow vă permite să controlați mai multe computere, să transferați text, imagini și fișiere între computere și sisteme de operare, copiind de pe un computer și lipind pe celălalt.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Logitech spune că se  pot obține până la 70 de zile la o încărcare completă și, de asemenea, se  pot obține trei ore de utilizare dintr-o încărcare rapidă de un minut, utilizând cablul de încărcare USB-C inclus.

În ansamblu, MX Anywhere 3 este un mouse mic care poate fi utilizat pe durata unei călătorii, fiind potrivit și pentru munca de birou, în special pentru aceia care nu au mâini prea mari. Fiind disponibil, există şi câteva oferte pentru MX Anywhere 2, care au pornit de la preţul de 80 USD, dar acum se vinde cu 60 USD și uneori scade la aproximativ 50 USD. Este, de asemenea, un mouse “portabil” foarte bun, însă MX Anywhere 3 este cu cel puțin 25% mai bun.

Acest nou mouse compact, conceput pentru utilizarea mobilă și a celor cu mâini mai mici, adaugă multe dintre aceleași caracteristici găsite în MX Master 3 de dimensiuni complete – și funcționează cu aproape orice, inclusiv iPad-uri.

Specificații Logitech MX Anywhere 3

Tip senzor: Optic

Model senzor: Logitech Darkfield

Sensibilitate: 4.000 CPI

Butoane programabile: 4

Zone LED: Nici una

Conectivitate: Dongle USB de tip A de 2,4 GHz, Bluetooth LE sau USB de tip A

Cablu:  USB-C la USB-încărcare (versiunea Mac este USB-C la USB-C)

Dimensiuni: (LxWxH)  3,95 x 2,56 x 1,34 țoli (100,5 x 65 x 34,4 mm)

Greutate:  3,49 unci (99g)

Logitech MX Anywhere 3 este un mouse puternic având o formă mică. Chiar dacă este de mici dimensiuni, are foarte multe caracteristici. De la profilurile Logitech Flow și până la rotiţa de defilare high-end cu mai multe moduri de derulare, acest mouse este potrivit pentru diverși profesioniști, inclusiv creativi și dezvoltatori.

M-am bucurat să văd că Logitech include multe dintre caracteristicile mai scumpe și mai mari Logitech MX Master 3; cu toate acestea, acesta din urmă are încă butoane programabile și o construcție mult mai confortabilă. Având în vedere că MX Master 3 este cu doar 20 USD mai mult decât MX Anywhere 3, recomandabil ar fi să se facă investiții suplimentare dacă este posibil.

Pentru aceia care au mâini mici şi pentru cei care călătoresc, MX Anywhere 3 este alegerea perfectă.

Mouse-ul a fost conceput pentru utilizarea acestuia pe toate suprafeţele de lucru, inclusiv pe sticlă. Este un mouse compact ce oferă o precizie.