Accesorii Tech TV

Google Chromecast 3

Google Chromecast 3

Google Chromecast 3 a fost lansat pe 9 octombrie 2018, este un model cu ușoare îmbunătățiri față de precedentul lansat în 2015.

Se recomandă folosirea lui la televizoarele Full HD, putând fi controlat prin voce via Google Home.

Google-Chromecast-3

Acest model are:

 • O arhitectură dual-core ARM

 

 • O rezoluție până la 1080p cu framerate 60 fps

 

 • Un suport Wi-fi 802.11ac (2,4GHz și 5GHz)

 

 • Două culori: alb și negru

 

 • Streaming de pe aplicații Android, iOS sau laptop, din Google Chrome de pe PC

 

 • O comandă vocală via Google Home

 

 • Este compatibil cu camere video Nest și cu o sonerie video Nest

 

Framerate-ul este extrem de important pentru vizionarea de jocuri pe Youtube.

Există o serie de aplicații Android și iOS de pe care se poate face cast, unele dintre ele fiind disponibile în România, dar altele nu. Printre cele testate se numără:

 • Netflix – suport nativ

 

 • HBO GO

 

 • RedBull TV

 

 • Arte

 

 • YouTube – suport nativ

 

 • Spotify – suport nativ

 

 • Google Play Music – suport nativ

 

Acest device este puțin mai rapid decât predecesorul lui. Aspectul exterior prezintă mici modificări. Poate proiecta pe un televizor video la o rezoluție de 1080p și 60 fps., având o calitate excelentă. De precizat este faptul că nu are meniu și nici vreun app dedicat cu care poate fi controlat în vreun fel. Singurele moduri de a-l controla sunt via Google Home app și voce.

Puteti vedea si alte produse inteligente produse de Google ca Google Nest Hub sau dispozitive inteligente pentru casa

Imaginile de fundal

Când nu proiectează nimic pe TV, afișează imagini de fundal cu peisaje. Din app-ul Google Home se selectează televizorul și apoi modul Ambient pentru a realiza setările dorite. O altă opțiune este afișarea propriilor fotografii de la Google Photos.

În stadiul beta pot fi introduse fotografii personale ce au fost postate pe Facebook.

Modul Guest

Poate proiecta filme, video și muzică pe televizor din propriile profiluri Youtube, Netflix, Spotify. Guest mode se poate activa din aplicația Google Home. În Guest Mode prietenii care vin în vizită au posibilitatea de a proiecta preferințele lor pe televizor fără a se conecta la internet, folosind doar un cod din 4 cifre. Toate aceste setări se pot face din aplicația Google Home – Home – Televizor – Guest Mode on / off.

Streaming audio atât la TV, cât și la boxe

Google Chromecast 3 poate fi folosit pentru a face streaming către boxe cu Google Chromecast 3 audio inclus. Muzica se poate proiecta la orice boxa compatibilă.

Avantajele tehnologiei Google Chromecast 3

Google Chromecast 3 și Miracast sunt două tehnologii diferite. Google Chromecast 3t are câteva avantaje deoarece este un media player, însă Miracast se limitează la a afișa pe televizor ce se vede pe un dispozitiv mobil. Acest lucru presupune duplicarea ecranului. În timp ce conținutul rulează pe TV, se poate folosi și telefonul pentru alte lucruri.

În cutie este un Dongle negru sau alb, un cablu USB și un ștecher pentru UK. De asemenea, este și un adaptor pentru priza românească. Cablul USB are o lungime de 1,5 m. și se poate conecta la un port USB al televizorului. În această situație nu mai e nevoie de o priză.

Instalarea acestui dispozitiv este foarte ușoară. Dacă televizorul folosește controlul HDMI, atunci se introduce cablul HDMI într-un locaș HDMI al televizorului. Apoi, se atașează cablul USB la dongle și se introduce în priză sau într-un port USB al televizorului.

Odată ce este alimentat, pe margine se va aprinde un mic LED. Se deschide aplicația Google Home, se selectează Add, apoi Set up device. Se alege prima opțiune New devices și apoi se selectează Home. Odată ce aplicația va găsi dispozitivul, se apasă pe el, instalarea putând fi vizualizată pe ecranul televizorului. După ce instalarea se va finaliza, pe ecranul televizorului va apărea o notificare.

După instalare, YouTube va funcționa imediat, dar celelalte aplicații trebuie instalate pe dispozitivul mobil. Contul Netflix se va lega la contul Google, acest lucru realizându-se în primul tab al app-ul Google Home; Settings; Linked media accounts. Netflix o să apară aici după instalarea app-ului. În cazul în care există mai multe profiluri create, la Netflix se va lega un singur profil. Există posibilitatea selectării profilului la conectarea conturilor.

Dacă este nevoie de o reinstalare, Google Chromecast 3 dispune de un buton mic pentru hard reset.

Folosirea Google Chromecast 3

În aplicațiile de pe dispozitivul mobil se caută icoană cast, se apasă, conținutul fiind astfel redat pe televizor.

În app-ul Netflix, pentru a face cast de pe PC sau laptop, se instalează browserul Google Chrome, se da click pe comandă Proiectează sau pe icoana cast de la YouTube și gata. Nici măcar nu este nevoie de conectarea browser-ului la contul de Google. Este foarte simplu.

Conținutul TV se încarcă destul de rapid: doar câteva secunde până se încarcă filmul sau video pe TV. O căutare prin Netflix sau pe Youtube poate dura tot atât, uneori chiar și mai mult.