Laptop Tech

Lenovo IdeaPad Y480 – notebook cu Ivy Bridge la precomanda

Lenovo IdeaPad Y480 – notebook cu Ivy Bridge la precomanda

Lenovo IdeaPad Y480 este un nou laptop intrat de curând la precomandă pe amazon.com. Poate că nu ar fi aşa o mare mirare, dacă acesta nu ar veni echipat cu un procesor din gama Intel Ivy Bridge. După ce Samsung a anunţat deja două modele (Samsung NP700G7C şi Samsung NP700Z7C), iată că lista producătorilor aparent nerăbdători continuă, dar oare ce se întâmplă cu cei de la Intel? Ultima oară vorbeau despre o amânare a lansării procesoarelor sau este vorba până la urmă doar despre cele pentru desktop-uri?

În orice caz, până ne lămurim, putem să aruncăm o privire asupra laptop-ului proaspăt anunţat. Acesta este listat cu procesor quad core Intel Core i7-3610QM de 2,3GHz. Ca placă video întâlnim Nvidia GeForce GT 630M şi pe lângă mai avem 8GB RAM şi un HDD de 750GB.

Din păcate, autonomia bateriei este de doar 3 ore şi jumătate, ceea ce poate fi un punct destul de mare în minus pentru cei de la Lenovo. În rest, cei 14 inch se pare că vin cu o rezoluţie de 1366×768, capacul şi palmrest-ul sunt de metal, la fel ca la modelul Y580 de 15.6 inch.

Va fi disponibil începând cu luna mai la un preţ de pornire pentru configuraţia standard de 899 de dolari.