Tech Laptop

Lenovo IdeaPad Y485P – notebook performant 100% AMD

Lenovo IdeaPad Y485P – notebook performant 100% AMD

Vorbim despre un notebook de 14 inch care cântărește cam 2.2 Kg (4.85 pounds) și vine cu o multitudine de facilități multimedia. Sistemul de sunet este JBL și are și certificare Dolby, iar camera web integrată folosește un senzor 720p.

Lenovo IdeaPad Y485P nu este nici prea subțire și nici prea ușor, dar nici nu încearcă să fie. În acest sistem mobil, producătorul pune accent pe fiabilitate, performanță și autonomie.

Motorul principal este o unitate accelerată de procesare (APU) quad core AMD A10-5750M care are o frecvență standard de 2.5 GHz și poate atinge chiar 3.5 GHz, atunci când este nevoie. În configurația standard, acest procesor AMD Richland are la dispoziție 4 GB de memorie RAM DDR3.

Grafica 3D este manageriată de un GPU AMD Thames XTX. Practic vorbim despre un AMD Radeon HD 8790M care vine cu propria sa memorie video de 2 GB GDDR5. Din informațiile pe care le avem până acum, acest GPU are 384 de unități de calcul GCN care rulează la 850 Mhz, cu opțiunea de a atinge 900 MHz odată ce Turbo Boost se activează. Memoria rulează la 4500 Mhz, frecvență efectivă, folosește o magistrală de 128 Bit, iar nivelul performanței ar trebui să fie peste Nvidia GeForce GTX 660M.

În ciuda faptului că vine cu asemenea dotări, Lenovo IdeaPad Y485P este destul de compact și, la cele 2.2 Kg ale sale, poate atinge o autonomie de peste 12 ore cu bateriile opționale oferite de producător (9-cell în loc de 6-cell).

Notebook-ul include și o unitate optică, iar opțiunile de conectivitate sunt multiple. IdeaPad Y485P are 4 porturi USB din care trei sunt USB 3.0, card reader 6-în-1, WirelessN, Gigabit LAN, conector VGA, port HDMI, două jack-uri HD audio și un set de microfoane integrate, cu tehnologie noise-canceling.

Laptop-ul vine cu un HDD masiv de 1 TB, iar memoria poate fi mărită până la 8 GB. Sistemul de operare ales este bineînțeles Microsoft Windows 8, iar tastatura este rezistentă la deversări accidentale de lichide.

Încă nu știm data la care Lenovo IdeaPad Y485P va intră pe piața europeană, dar compania a început vânzarea în China și AMD deja a vorbit despre noul portabil în conferința de presă din cadrul evenimentului Computex 2013.