Tech Laptop

Lenovo ThinkPad X1 Carbon – ultrabook de 14 inch cu 3G si Ivy Bridge

Lenovo ThinkPad X1 Carbon – ultrabook de 14 inch cu 3G si Ivy Bridge

Lenovo vine cu un refresh interesant pentru ThinkPad X1, căruia i-am făcut review la începutul anului. Se pare că firma a hotărât să mărească mititelul care o dată era de 13 inch. Acesta va avea o diagonală de 14 inch intrând în categoria ultrabook-ului cu o greutate mai mică, de doar 1,36Kg şi o grosime de doar 18 mm comparativ cu vechiul model care avea 1,67Kg şi 21,3mm.

O altă schimbare putem observa şi la rezoluţie, aceasta a trecut de la 1366×768 la 1600×900, dar şi tastatura vine cu câteva schimbări, cum ar fi faptul că acum este iluminată şi rezistentă la lichide. În termeni de conectivitate, ThinkPad X1 s-a pricopsit cu un 3G în versiunea standard, deşi iniţial a venit doar opţional. Va veni, desigur, cu procesor Ivy Bridge, tehnologie Intel vPro şi placă video integrată după ceea ce spun ultimele surse. O altă tehnologie des întâlnită la ThinkPad-uri şi care nu putea să lipsească nici de aici este Lenovo RapidCharge.

Deocamdată nu se cunosc mai multe informaţii cu referire la autonomia bateriei sau preţ, dar ca disponibilitate, ar trebui să ne aşteptăm ca modelul să intre pe piaţă vara aceasta. Mai jos aveţi şi un scurt video de prezentare.