Tech Laptop

Lenovo ThinkPad X1 – premiu iF Design

Lenovo ThinkPad X1 – premiu iF Design

Fiind cel mai subţire ThinkPad de la Lenovo, laptopul X1 măsoară mai puţin de 17 mm, aproximativ înălţimea unei monede americane. În interiorul formei ultra-subţiri sunt procesoarele de a doua generaţie Intel Core i3, i5 şi i7. Începând de la doar 3.7 pounds/1.72kg, laptopul ThinkPad X1 este extrem de uşor şi rezistent datorită carcasei interioare şi suportului de magneziu. Ecranul de 13,3 incih utilizează sticlă Corning Gorilla, pentru extra durabilitate şi rezistenţă la zgârieturi. De asemenea, cu tehnologia RapidCharge pentru baterie de la Lenovo, bateria se încarcă până la 80% în doar 30 de minute.

Tastatura laptopului ThinkPad X1 cu un stil modern şi rezistentă la scurgeri păstrează aceeaşi experienţă la atingere şi funcţionalitate a tastaturii clasice ThinkPad. Deşi elimină câteva aspecte cheie moştenite, păstrează în acelaşi timp o funcţionalitate bogată, inclusiv controale multimedia dedicate. Laptopul Lenovo ThinkPad X1 trece dincolo de performanţa de business aducând o experienţă deosebită pentru consumatori prin sunetul bogat şi rezonant al sistemului Dolby Home Theater v4, display high definition, port HDMI port şi tehnologie Intel Wireless Display. Datorită camerei de 720p opţională cu mobile broadband, microfoanelor high definition şi modurilor avansate de apelare, laptopul asigură apeluri video clare.

Timp de 58 de ani, premiul iF product design este o etichetă recunoscută la nivel internaţional pentru design câştigător, iar marca iF a devenit un simbol al realizărilor remarcabile în design. În prezent, iF este reprezentat în Hannover şi Munchen (Germania), Taiwan, Coreea şi Brazilia. Juriul a selectat deja cele 60 de premii iF de aur – recunoaşterea specială pentru cele mai bune modele – dintre toţi câştigătorii unui premiu iF product design în 2012. Aceştia vor fi anunţaţi pe 10 februarie 2012 în cadrul ceremoniei de premiere ce va avea loc în Munchen (Germania).

Despre Lenovo ThinkPad X1 s-a mai scris. Modelul a apărut la sfârşitul lunii aprilie şi prezentat oficial în mai. În prezent, modelul se află în oferta magazinelor din România şi poate fi cumpărat la un preţ de aproximativ 7700 lei.