Tech

LG in-cell multi-touch | Laptop News

LG in-cell multi-touch | Laptop News

Tehnologia multi-touch devine din ce în ce mai performantă. O nouă inovaţie vine din partea LG, care a dezvoltat tehnologia multi-touch in-cell pe un ecran de 13.3 inch, ce aduce două avantaje.

În primul rând, spre deosebire de majoritatea touchscreen-urilor actuale, care utilizează un strat special plasat deasupra ecranului propriu-zis, tehnologia LG este de tip in-cell, senzorii touch nemaifiind localizaţi pe suprafaţa LCD-ului, ci integraţi în interiorul acestuia. În acest fel, sunt eliminate o serie de probleme ale display-ului întâlnite de obicei în cazul tehnologiilor multi-touch, precum pierderea calităţii imaginii, pierderea luminozităţii şi reflexia luminii.

În al doilea rând, touchscreen-ul dezvoltat de LG a primit certificarea Windows 7 Touch Logo, acest lucru însemnând că îndeplineşte toate cerinţele necesare pentru suport touch atunci când este folosit cu Windows 7. Prin urmare, toate gadget-urile echipate pe viitor cu un astfel de ecran vor suporta toate caracteristicile multi-touch oferite de Windows 7. Prototipul demonstrat de LG este primul portabil cu touchscreen in-cell de dimensiuni mari care a primit această certificare, ce se limitase până acum doar la display-urile telefoanelor mobile. Ecranul de 13.3 inch este creat special pentru laptop-uri. Producţia tehnologiei in-cell multi-touch va începe din a doua jumătate a acestui an, însă nu se ştie când va intra propriu-zis pe piaţă.