Smartphones

LG Velvet

LG-Velvet

LG a adoptat o abordare unică a smartphone-urilor pliabile cu LG G8X ThinQ. În timp ce Samsung și Huawei au ecrane flexibile care se pot desfășura pentru a transforma un smartphone într-o tabletă, LG pur și simplu are o carcasă cu un al doilea afișaj pentru dublarea ecranului. Acest lucru a avut câteva avantaje, cum ar fi reducerea costurilor și lipsa unui mecanism complex care a făcut G8X ThinQ mult mai puțin delicat decât telefoanele pliabile.

Acum, compania a adoptat din nou această abordare cu LG Velvet, cunoscut și sub numele de LG Velvet 4G pe piețele internaționale. Velvet este puțin diferit de LG G8X ThinQ.

Design

LG Velvet are un ecran mai mare decât LG G8X ThinQ. Măsoară 6,8 inch și are un raport de aspect de 20,5: 9, ceea ce face ca LG Velvet să fie mai înalt, dar mai îngust. Afișajul său ne aminteşte de unele smartphone-uri din seria Samsung Galaxy S. Marginile şi spatele sunt curbate. Cadrul dispozitivului este realizat din metal și este subțire pe laturi.

Cadrele de pe LG Velvet sunt destul de subțiri. Deţine un senzor de amprentă CMOS pe ecran. Este bine poziționat, facilitând deblocarea smartphone-ului.

Foarte interesantă este amplasarea butonului de pe LG Velvet, butonul de pornire este în partea dreaptă, în timp ce butoanele de volum și butonul dedicat Asistent Google sunt în stânga și sunt ușor accesibile.

Slotul cartelei SIM este în partea de sus împreună cu microfonul, iar portul USB de tip C, difuzorul și mufa pentru căști de 3,5 mm sunt în partea de jos. Pe spate, LG Velvet are 3 camere. Fiecare obiectiv este montat separat.

Senzorul principal al camerei este ușor ridicat și are un inel de protecție în jurul său.  LG Velvet deţine suport de încărcare rapidă, dar în cutie este doar un încărcător de 16,2W. Pachetul Velvet are o baterie de 4300 mAh și este clasificat IP68 pentru rezistența la praf și apă, împreună cu certificarea MIL-STD-810G. LG Velvet are un preț de Rs. 36.990 în India și poate fi cumpărat împreună cu accesoriul cu ecran dublu pentru Rs. 44.990. Doar accesoriul costă Rs. 13.000.

Specificații și software

LG Velvet are un ecran mare P-OLED de 6,8 inch, cu o rezoluție de 2460 x 1080 pixeli. Accesoriul cu ecran dual are, de asemenea, aceleași specificații ale afişajului. Ambele panouri au rate de reîmprospătare de 60Hz, în timp ce concurența oferă acum panouri de 90Hz și 120Hz. Ptocesorul acestui model este Qualcomm Snapdragon 845 SoC. LG G8X ThinkQ avea cel mai puternic Snapdragon 855 SoC.

LG Velvet are o memorie de 6 GB RAM și 128 GB stocare. Există un slot dual-SIM care permite extinderea spațiului de stocare. Opțiunile de conectivitate de pe LG Velvet includ Bluetooth 5.1, Wi-Fi ac dual-band și dual 4G VoLTE. Are şi difuzoare stereo.

LG Velvet rulează Android 10 primind chiar şi o actualizare a patch-ului de securitate Android. Interfața de utilizare este ușor de utilizat. În afară de câteva aplicații LG și Google, Velvet are unele aplicaţii preinstalate, inclusiv Facebook, Instagram, Whale browser, Booking.com, Asphalt 9, Modern Combat 5, DH5 și Sniper Fury.

Performanță LG Velvet și durata de viață a bateriei

LG Velvet oferă performanțe decente. Cu accesoriul cu ecran dual, multitasking-ul este semnificativ mai ușor, deoarece puteți avea două aplicații care rulează una lângă alta, fără niciun fel de problemă.  Ecranul principal al LG Velvet este cu siguranță un avantaj pentru consumul de conținut. În plus, difuzoarele stereo fac vizionarea videoclipurilor și jocurile mai atractive.

LG are o îmbunătățire audio numită 3D Sound Engine. Scanerul de amprente de pe ecran este foarte rapid.  Prin realizarea testelor de referință pentru a vedea cum merge LG Velvet, acesta a reușit să înscrie 318.732 în AnTuTu, precum și 516 și, respectiv, 2.209 de puncte în testele single-core și multi-core ale Geekbench 5.

În testele T-Rex și Car Chase ale GFXBench, acesta a reușit 60 fps și respectiv 29 fps. Aceste scoruri de referință sunt mai mici decât cele ale LG G8X ThinQ. Cu o utilizare obişnuită LG Velvet a durat aproximativ o zi și jumătate, dar durata de viață a bateriei a început să scadă ușor la folosirea carcasei cu ecran dublu. In 30 de minute telefonul s-a încărcat 38% , iar în aproximativ 2 ore acesta s-a încărcat complet.

Performanța camerei LG Velvet

LG Velvet are un sistem de cameră triplă format dintr-o cameră primară cu unghi larg de 48 de megapixeli, o cameră cu unghi foarte  mare de 8 megapixeli și un senzor de adâncime.  Pentru selfie-uri, are o cameră frontală de 16 megapixeli. LG Velvet captează fotografii la o rezoluție de 12 megapixeli în mod implicit, dar se pot face la o rezoluție completă de 48 de megapixeli.

Există un mod manual care permite modificarea setărilor. Prin ataşarea accesoriului Dual Screen, se poate utiliza afișajul secundar pentru verificarea fotografiilor făcute. Poate funcționa și ca vizor.

Fotografiile făcute la lumina zilei cu LG Velvet sunt foarte clare. AI activează automat HDR atunci când fotografiați în condiții de luminozitate. Camera cu unghi ultra larg oferă un câmp vizual de 120 de grade, dar fotografiile nu au fost la fel de clare ca cele realizate cu camera primară.

Selfie-urile realizate folosind LG Velvet au detalii foarte bune. Există și un mod portret, care a reușit o bună detectare a marginilor și a estompat destul de bine fundalul.

LG Velvet nu are o concurență directă, având în vedere factorul său unic de formă. Cu toate acestea, ați putea considera LG G8X ThinQ o alternativă accesibilă. LG G8X ThinQ a fost oferit recent la o reducere mare și este încă la vânzare la un preț mai mic decât LG Velvet.