Masini Tech

Triada EV: Lucid Air vs. Tesla Model S vs. Porsche Taycan

Triada EV: Lucid Air vs. Tesla Model S vs. Porsche Taycan februarie 3, 2021
Triada-EV-2

Triada EV: o comparație uimitoare a trei mașini.

Se pare că în fiecare săptămână, unul dintre marii producători de autovehicule face afirmații cu privire la viitoarele vehicule electrice. Un producător american pe nume Lucid Motors, a promis că în curând va veni un nou EV. Se pot face comparaţii între Lucid Air şi modele: Tesla Model S 2020 și Porsche Taycan 2020.

La fel ca Tesla și Porsche, Lucid este un sedan electric, are prețuri asemănătoare și oferă niveluri similare de performanță.

Lucid-Air

Exteriorul Lucid susţine că farurile sunt mult mai luminoase decât la orice altă mașină. Din lateral, designul capotei iese mult în evidență faţă de celelalte 2 modele. Singurul element de design ciudat este trapa din spate, care amintește de hayonul unui Lincoln MKC.

Lucid Air iese în evidență cu mult peste modelul simplu Tesla Model S. Taycan Porsche este, de asemenea, mult mai elegant decât modelul Lucid Air.

Exterior-Lucid-Air

Interiorul

Atât Tesla, cât și Porsche oferă unele dintre cele mai avansate interioare de pe piață. Insă, Lucid Air are un ecran curbat de 34 inch cu o rezoluţie de 5K, iar sub acesta are un panou retractabil.

Cabina pare mai spaţioasă decât Taycan și Modelul S, mai ales că parbrizul este din sticlă, precum cel al Tesla Model X.

Interior-Lucid-Air

În ceea ce privește spațiul de depozitare, cei de la Lucid au creat un portbagaj foarte spaţios.  

Performanță

Performanta

Tesla Model S și Porsche Taycan Turbo S oferă niveluri de performanță foarte ridicate. Insă, Lucid Air le depăşeşte.

Nu se cunoaște exact puterea de bază, dar versiunile de ultimă generație variază de la o putere de 620 cai până la 1.080 cai în versiunea cu tracțiune integrală dual-motor.

În cea mai rapidă configurație, Air atinge 60 mph în doar 2,5 secunde și finalizează un sfert de milă în doar 9,9 secunde. Tesla și Porsche au atins 60 mph în 2,3 și 2,6 secunde, dar niciuna nu poate finaliza un sfert de milă în mai puțin de 10 secunde.

Atât Lucid Air, cât şi Tesla Model S și Porsche Taycansunt modele electrice. EPA evaluează Lucid Air la o capacitate maximă de 517 mile. Lucid a afirmat că poate recupera până la 20 de mile pe minut folosind un DC Fast Charger, adăugând autonomia de 300 de mile în doar 20 de minute.

Prețuri

Preturi

Lucid nu a confirmat prețul de bază al Air, dar spune că va costa sub 80.000 USD plus un credit fiscal federal de 7.500 USD.

Maşina bine echipată cu 620 CP are un preţ de 95.000 de dolari, iar Air Grand Touring are un preţ de 139.000 de dolari. Aceia care doresc cea mai rapidă ediție limitată Air Dream Edition, aceasta va avea un preţ de 169.000 USD.

Cu o valoare cuprinsă între 74.990 USD pentru Long Range Plus și 94.990 USD pentru Performanță, Modelul S scade ușor faţă de Lucid Air. Porsche Taycan variază de la 94.990 dolari pentru varianta 4S până la 185.000 dolari pentru varianta Turbo S. Astfel, este cel mai scump dintre toate.

Dimensiuni

Dimensiuni-la-exterior

Ca dimensiune, Lucid Air este mai mic şi mai îngust decât Porsche Taycan și Tesla Model S. Ca înălţime se situează între Porsche și Tesla.

Referitor la interior nu au fost precizate dimensiunile, dar Lucid Air este considerată cea mai mare mașină electrică până în prezent, având capacități mari de depozitare, atât în ​​compartimentele din față, cât și din spate.

Powertrain

Toate aceste trei vehicule electrice deţin o gamă incredibilă de autonomie. Lucid a fost primul care a înregistrat 500 de mile cu modelul Air Grand Touring, dar modelul S Plaid Plus pretinde cel puțin 520 de mile de autonomie.

Taycan 4S a primit recent o actualizare a gamei, însă nu se cunosc încă estimările pentru modelele de bază. Ewing estimează o gamă reală de aproximativ 250 de mile pentru modelul Taycan Turbo.

Deoarece timpii de încărcare nu sunt liniari, este mai dificil a realiza un calcul exact pentru a face toți parametrii egali. Lucid spune că Air poate ajunge la 300 de mile în 20 de minute de încărcare. Modelul S primește 80% din încărcare în 30 de minute, în timp ce Porsche Taycan poate ajunge de la 5% la 80% din capacitate în 22,5 minute.

Baterii

Lucid Air este disponibil pentru a fi rezervat pentru un depozit rambursabil de 1.000 USD. Cu toate acestea, cei cei doresc ediția de top Lucid Air Dream Edition, sunt nevoiţi să obţină un depozit rambursabil de 7.500 USD.

Compania consideră că va livra ediția Dream în primăvara anului 2021 cu modelul Grand Touring. Modelul de bază va fi disponibil în 2022. Lucid intenționează să deschidă 20 de showroom-uri și centre de servicii în America de Nord până la sfârșitul anului 2021.