Tech Masini

Tesla – noul model X Plaid

Tesla – noul model X Plaid

Pe lângă alte modele, Tesla a lansat de curând noul model X Plaid, cu o putere foarte mare și cu un interior complet renovat. Datorită configurării sale tri-motorizate, modelul X Plaid produce are 1.020 de cai putere. Are tracțiune integrală și tehnologie de vectorizare a cuplului pentru o mai bună manevrare.

Tesla spune că modelul Plaid X poate accelera până la 60 mph în 2,5 secunde și ajunge la 163 mph.  Acestea sunt noi îmbunătățiri față de Model X Long Range, care durează 3,8 secunde pentru a atinge 60 mph și are o viteză maximă de 155 mph. Cu toate acestea, Long Range are încă cea mai lungă autonomie, cu aproximativ 360 de mile.

Modelul X Plaid are acelaşi interior ca și modelul S, cu un volan care are un design total diferit. Noul ecran tactil care este poziţionat central are 17 inch, având 10 teraflops de putere de procesare și noi îmbunătăţiri ce pot distrage atenţia foarte uşor.

Bordul-1

La exterior, Modelul X are câteva modificări de stil subtile, inclusiv o parte frontală mai plată și un difuzor spate restilizat. De asemenea, deţine jante noi de 20 și 22 de inch.

Exteriorul

Potrivit configuratorului Tesla, se estimează că primele livrări Model X Plaid să aibă loc în luna aprilie a acestui an.

Plaidul are un preţ de aproximativ 120.990 USD. La fel ca şi alte modele, Modelul X este echipat cu infotainment de înaltă tehnologie și funcții de asistență pentru șofer, iar cabina este atât elegantă, cât și confortabilă.

La exterior modelul are un aspect mai modern, în timp ce cabina beneficiază de un afișaj de infotainment reproiectat și de un nou volan cu un design diferit.

Reîncărcarea bateriei este foarte rapidă realizându-se prin intermediul unuia dintre supraalimentatoarele Tesla. Încărcarea la domiciliu printr-o conexiune de 240V sau 120V va fi puţin mai lentă. Printre alte SUV-uri complet electrice de dimensiuni similare, Modelul X se poate mândri cu cele mai mari ratinguri MPGe de la EPA.

Chiar și modelul Plaid poate depăşi rivalii cheie, cum ar fi SUV-urile Jaguar I-Pace și Audi e-Tron.

Un imens sistem de infotainment cu ecran tactil domină tabloul de bord și controlează aproape toate caracteristicile și setările ale modelului X. Sistemul de infotainment al Tesla este cu siguranță de înaltă tehnologie.

Modul de conducere semi-autonom al Tesla folosește mai multe camere, senzori multipli și radare pentru a detecta obiecte, oameni și alte vehicule și le folosește pentru a pilota Modelul X sub propria sa putere.

Principalele caracteristici de siguranță includ:

Frânare de urgență automată standard

Avertisment standard de plecare

Control automat al vitezei cu regim semi-autonom

Tesla oferă un pachet cuprinzător de garanție pentru a proteja grupul de propulsie și componentele hibride ale modelului X.

Garanția limitată acoperă 4 ani sau 50.000 de mile

Garanția Powertrain acoperă 8 ani, indiferent de mile

Fără întreținere programată gratuită