Tech Masini

Noul model Tesla S

Noul model Tesla S

Tesla spune că noul Model S este una dintre cele mai aerodinamice mașini de producție din lume.

Cu un coeficient de rezistență de doar 0,208, modelul S actualizat este mai performant decât Lucid Air.

Există o mulțime de lucruri noi despre care se poate vorbi când vine vorba de Tesla Model S, care a primit chiar şi cea mai importantă actualizare de când a fost dezvăluit pentru prima dată în 2012. Are un interior complet nou, cu un volan imppresionant, o tehnologie actualizată și un model Plaid Plus care promite o autonomie de peste 520 de mile.

Tesla îl susține că Modelul S actualizat este cea mai aerodinamică mașină de producție din lume, cu un coeficient de rezistență de doar 0,208.

Tesla nu a declarat încă ce model S realizează această cifră de 0,208, indiferent dacă este vorba de gama Long Range sau unul dintre modelele Plaid și dacă jenţile au 19 sau 21 inch.

Modelul Plaid Plus pretinde o autonomie de 520 de mile.  Modelul S nu a intrat încă în producție din punct de vedere tehnic, deci nu este tocmai cea mai aerodinamică mașină pe care o puteți cumpăra în prezent. O astfel de maţină ar fi Porsche Taycan Turbo.

Tesla spune că primele livrări nu vor începe până în martie pentru Long Range sau Plaid, în timp ce Plaid va putea fi achiziţionat abia spre sfârșitul anului 2021.

Nici Tesla nu poate pretinde că Modelul S este cea mai aerodinamică mașină de producție.

General Motors EV1 și Volkswagen XL1 s-au lăudat cu 0,19 coeficienți de tracțiune, iar VW este considerată o mașină de producție.

Cu toate acestea, Modelul S este a treia cea mai aerodinamică mașină de producție. SUV-ul Model X a primit, de asemenea, multe dintre aceleași îmbunătățiri ca și modelul S. Dar cu un coeficient de tracțiune de 0,25, acesta era deja cel mai aerodinamic SUV din lume.

 

Xperia-pro
Postarea Anterioara

Tesla-X-Plaid
Postarea Urmatoare