Smartphones

Xperia Pro

Xperia Pro

Xperia Pro de la Sony este un smartphone de 2500 USD conceput pentru creatori și videografi profesioniști.

Xperia Pro de la Sony poate fi utilizat ca monitor extern 4K HDR de înaltă rezoluție în timpul fotografierii și al capturilor video atunci când este conectat la o cameră profesională compatibilă.

Sony a lansat un nou smartphone. Noul Xperia Pro costă 2500 de dolari, mai mult decât prețul MacBook Pro de 13 inch și al Galaxy Z Fold 2. Înainte de a vă decide dacă să cumpărați acest telfon, trebuie luat în calcul că nu este destinat tuturor oamenilor. În schimb, smartphone-ul Sony de ultimă generație se adresează creatorilor de conținut, fotografilor și videografilor profesioniști.

Xperia este primul smartphone din lume cu conectivitate HDMI dedicată. Acest tip de conectivitate permite creatorilor și fotografilor să conecteze smartphone-ul la una dintre camerele Alpha ale Sony sau la orice cameră profesională cu intrare HDMI. Ideea este de a livra conținutul media cât mai repede posibil. Sony spune că intrarea Micro HDMI este capabilă să accepte semnale 4K HDR de până la 60p.

Când este conectat la o cameră cu un micro HDMI, Xperia Pro poate fi folosit ca monitor 4K. Afișajul OLED 21: 9 de 6,5 inch are o rezoluție 4K și HDR. Deoarece Xperia Pro poate fi folosit ca ecran extern atunci când filmați videoclipuri, utilizatorii pot corecta cadrul pentru ajustarea precisă a focalizării. Xperia Pro, desigur, poate captura și imagini video cu ajutorul a trei obiective de 12MP pe spate: unghi ultra-larg, unghi larg și un teleobiectiv.

Combinația dintre 5G și intrarea HDMI a camerei adaugă o nouă dimensiune a modului în care canalele de știri pot transmite conținut live în viitor. Xperia Pro poate transmite în direct imagini live de la intrarea HDMI către YouTube și suportă, de asemenea, StreamLabs și StreamYard pentru streaming către alte platforme importante, inclusiv Twitch și Facebook Live. Telefonul acceptă atât Sub-6GHz, cât și mmWave 5G.

În interior, Xperia Pro este mai mult sau mai puțin la fel ca Xperia 1 II, dar există anumite diferențe. Xperia Pro are o construcție asemănătoare, telefonul fiind utilizat mai ales în mediul extern. Dispozitivul este certificat conform standardelor IP65 și IP68 și chiar acceptă o mufă pentru căști și conectivitate dual-SIM.

Telefonul folosește un Snapdragon 865 de ultimă generație în loc de cel mai recent Snapdragon 888 care va alimenta cele mai bune flagship-uri din 2021. Dar telefonul vine cu 512 GB spațiu intern și 12 GB RAM. Xperia Pro are, de asemenea, o baterie de 4000 mAh și funcționează pe Android 10. Compania a precizat că telefonul va viza în mod clar utilizatorii profesioniști.

Pro se vinde cu 2500 de dolari în SUA, dar pentru utilizatorii profesioniști prețul cerut nu este atât de mare. Faptul că Xperia Pro funcționează ca un monitor de înaltă calitate și că a adus îmbunătățiri, smartphone-ul 5G este o mare problemă pentru mulți creatori de conținut.

Smartphone-ul emblematic Sony poate transmite conținut direct de pe orice cameră cu ieșire HDMI către YouTube până la 720p sau conținut live stream prin intermediul platformelor de streaming live, cum ar fi streamlabs sau StreamYard, către mai multe fluxuri și servicii , inclusiv YouTube, Facebook Live, Twitch, LinkedIn și multe altele.

Datele se deplasează între cameră și smartphone prin HDMI la viteze incredibil de rapide: 12 Gbps, în timp ce 5G oferă viteze maxime și medii de 131 și 115 Mbps, ușor adecvate pentru fluxurile 4K HDR. Un instrument de vizualizare a rețelei indică rapid în sus şi în jos lățimea de bandă disponibilă, precum și utilizarea, și poate fi suprapus peste GUI-ul sistemului de operare mobil.

Transfer de fișiere

Folosind portul USB-C al telefonului, atunci când este conectat la o cameră Sony compatibilă, Xperia Pro poate fi utilizat și pentru a transmite fotografii sau videoclipuri prin 5G către un server FTP sau altă locație bazată pe web.

Caracteristicile camerei

Xperia Pro preia caracteristicile de camere de la Xperia 1 Mark II, prezentând tehnologii din seria de camere Alpha 9 a companiei. Diagrama de mai jos descompune cele trei module optice principale și proiectarea obiectivelor.

Diagrama

Video și audio

Pe partea frontală de captare video, Xperia Pro oferă moduri HDR 21: 9 24/25/30 / 60p 4K, atât captarea videoclipurilor HDR prin filmare și combinarea expunerilor variate pe cadru de ieșire, cât și codificarea videoclipurilor HDR folosind HEVC cu o curbă gamma HLG și Codificare pe 10 biți în spațiul larg de culori BT.2020.

Sony și-a păstrat mufa pentru căști de 3,5 mm de la Xperia 1 Mark II, precum și cele două difuzoare stereo cu declanșare frontală și redarea Dolby Atmos. Sony susține același semnal: îmbunătățirea raportului de zgomot în audio, iar Xperia 1 Mark II a câștigat față de Mark I o reducere de zece ori a zgomotului.

Suport operator și preț

Pentru lansare, Sony colaborează cu Verizon Wireless. Prețul de lansare este de 2500 USD, iar telefoanele vor putea fi achiziționate începând de luna aceasta.