Diverse

Repatriere pe cale rutiera, rapida, confortabila si igienica

Repatriere pe cale rutiera, rapida, confortabila si igienica

Si decedatii au nevoie de confort, fiindca sunt mult mai pretentiosi decat cei vii. Un trup neinsufletit are nevoie de tratamente speciale sa reziste cele 3 zile in care lumea vina sa ii aduca flori si multumiri si sa prezinte condoleante apartinatorilor.

In timpul transportului, masina care il plimba mii de kilometri, in cazul unei repatrieri, trebuie sa fie neaparat prevazuta cu sistem frigorific, care sa ii asigure temperaturile optime, in special vara.

Sigur ca s-au luat toate masurile de igiena si de securitate care se impun, dar masina trebuie sa ofere acelui trup neinsufletit, incapabil sa se mai apere si sa se mai adapteze, conditiile optime in timpul calatoriei.
Repatriere pe cale rutiera conduce in topul preferintelor apartinatorilor, deoarece:
-este mult mai rapida decat repatrierea pe cale aeriana.

De ce sa il astepti pe cel drag doua-trei zile in plus si sa lasi emotiile acelea greu de definit sa te devoreze? De ce sa lasi un trup lipsit de viata sa mai astepte, cand trebuie sa isi gaseasca odihna in locul in care s-a nascut sau a trait? Orice intarzierea face rau tuturor, fiindca nu se mai poate face nimic sa ii fie redata viata. Prelungirea asteptarilor, a inmormantarii inseamna de fapt prelungirea agoniei familiei indurerate.

-necesita formalitati mai putine. Chiar daca angajatii firmei de pompe funebre se ocupa de tot, in calitate de apartinator trebuie sa fii intelegator si sa incerci sa usurezi munca acestor salariati prin alegerile tale. In mod sigur nu stiai ca firma de pompe funebre trebuie sa caute din timp bilet de avion pentru sicriu si ca multe dintre avioane refuza sa efectueze astfel de transporturi, fapt care ingreuneaza si mai mult repatrierea pe cale aeriana.

In plus, cel care se ocupa de procurarea biletelor compara preturile si alege ceea ce este mai avantajos.

Pentru repatrierea pe cale aeriana costurile sunt mult mai ridicate, fiindca in ele se regasesc:

  • Pretul biletului de avion, dar si taxele de aeroport care sunt destul de mari.

  • Transportul sicriului de la sala autorizata de pregatire a firmei de pompe funebre pana la aeroport si de la aeroportul din tara pana acasa.

In plus, sicriul trebuie adus in aeroport cu 24 de ore inaintea zborului, sa fie suficient timp pentru imbarcare.

Consider ca apartinatorii ar trebui sa gandeasca eficient si sa aleaga calea mai ieftina si mai rapida.

De la o masina funerara autorizata, apartinatorii pot avea mari asteptari. Iata care sunt acestea:

-temperaturi optime pe timpul verii. Dotata cu frigider in partea in care este depus sicriul, masina va furniza defunctului temperatura confortabila de care are nevoie, ca priveghiul si inmormantarea sa decurga fara incidente. Imbalsamarea atenta, prezenta celor doua sicrie si sigilarea acestora ca si conditiile optime de transportare a defunctului inseamna gestionarea perfecta a mirosurilor si a situatiei precare in care se afla un trup lipsit de viata.

Nu este usor ca totul sa fie facut perfect, astfel incat oamenii sa nu realizeze ca au participat la inmormantare, decat fiindca simt durerea apartinatorilor si vad insemnele mortii peste tot.

De la aparitia firmelor de pompe funebre pe piata serviciilor, mirosul acela de mort a disparut din capele si din biserica si toata lumea are de castigat.

Firmele de servicii funerare au adus cu ele progresul, au sporit calitatea fiecarei etape care trebuie parcurse si au facut posibile repatrierile de la mii de kilometri departare de tara.

-spatii igienice, suficiente si sigure pentru depozitarea sicriului, a crucii si a aranjamentelor funerare. Cand vine vorba de cineva drag si apropiat, te doare sufletul sa stii ca este dus pe ultimul drum cu o masina murdara si veche, care arata ingrozitor. Este ca si cum ai conduce pe cineva la autobuz, persoana respectiva calatoreste departe si vezi ca se urca intr-un mijloc de transport ruginit, cu geamurile sparte, iar soferul conduce neglijent.

Masinile autorizate pentru servicii funerare sunt igienizate dupa fiecare transport, arata perfect si sunt conduse de soferi atenti.

Sicriul este asezat cu grija si are loc suficient, peste el nu se pune sub nicio forma altceva, fiindca totul este la vedere si firma trateaza cu respect fiecare repatriere in parte.

-informarea cu privire la traseul parcurs si la modul in care decurge calatoria. Daca alegi repatrierea aeriana, nu se oboseste nimeni sa te anunte, in cazul in care a avut loc o intarziere cauzata de motive intemeiate, in timp ce in cazul repatrierii rutiere esti informat direct, daca survine ceva.

Nu il lasa pe cel drag printre straini, cand are cea mai mare nevoie de tine, ci fa tot posibilul sa il aduci acasa!

Tu trebuie sa mergi la mormant, sa il plangi acolo si sa stai de vorba cu el, sa il ingrijesti si sa ii duci o floare si o lumanare.

Repatrierea se impune sa fie facuta, ramane sa alegi solutia care te solicita mai putin financiar si emotional si care da cat mai putine batai de cap firmei care se ocupa de repatriere.

De ce sa combini doua mijloace de transport si sa nu alegi repatrierea directa, adica facuta de la sala in care a fost pregatit decedatul, pana in locul in care va fi depus pentru priveghi si apoi pentru inmormantare?

Repatrierea rutiera este sigura, igienica si rapida si costa mult mai putin decat cea pe cale aeriana care este mult mai pretentioasa si mai greu de pregatit.

Incet, incet, pune mana pe receptor si vorbeste cu cineva de la firma de pompe funebre sa te ajute, cand simti ca nu ai pe nimeni in univers, sa ti-l aduca pe cel drag acasa de la capatul lumii!

Axiom
Postarea Anterioara

Xperia-pro
Postarea Urmatoare