Diverse

Lista de cadouri pentru Mos Craciun 2022

Lista de cadouri pentru Mos Craciun 2022

Anul acesta, atât eu, cât şi colegii din echipa Laptop News, am fost cuminţi. Am respectat deadline-urile, am adus bucurii oamenilor cu tot felul de concursuri, am oferit sfaturi gratuit, am făcut donaţii, am fost eco şi am mâncat tot din farfurie! Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult la lista pe care am alcătuit-o pentru Moş Crăciun-ul nostru IT-ist, a fost faptul că nu a trebuit să ţinem cont de bugetul real. Aşa că în afară de sănătate şi linişte pentru familii şi prieteni, avem câteva lucruri pe care ni le dorim foarte mult. Moşule, uite mai jos lista cu toate informaţiile utile ca să te ajutăm în cazul în care minunaţii reni au plecat la băută.

Wishlist-ul Alexandrei:

1. Pe primul loc trebuie să pun un laptop şi nu pentru că suntem laptopnews.ro, ci pentru că mi-ar fi cu adevărat util unul mai bun. Am căutat modelul după criteriile mele, am vrut ceva care să aibă 4GB RAM, HDD de 500GB, procesor Intel Sandy Bridge, diagonală peste 15 inch, să aibă cel puţin 2 porturi USB şi mai puţin de 2Kg pentru a nu-mi fi aşa greu să îl car în deplasări. Primul model care s-a potrivit necesităţilor mele a fost Sony Vaio VPC-SE1E1E/S – 4.499,99 Lei cu procesor Intel Core i5-2430M 2.40GHz, 4GB, 500GB, AMD Radeon HD 6630M 1GB, Microsoft Windows 7 Home Premium, Silver. Cred că ăsta ar fi cel mai bun pentru activităţile mele.

2. Mulţi ştiu că nu îmi am la inimă telefonul mobil şi de când cu oferta celor de la Orange cu internet gratuit la metrou prin 3G, chiar modelul de BlackBerry pe care îl am nu mai e pe măsura dorinţelor şi nevoilor mele. Sigur, dacă ar fi după mine mi-aş lua un iPhone 4 sau 4S pentru că probabil are tot ce vreau (nu m-am uitat pe specificaţiile tehnice), dar ceva la un preţ mai apropiat de realitate ar fi Sony Ericsson MT11 Xperia Neo V – 1.349,99 Lei. Am ajuns la el dorindu-mi ceva cu Android (are 2.3), touchscreen şi tastatură QWERTY, 3G, Wifi şi când am văzut că are şi cameră de 5MP, m-am hotărât clar că asta e ceea ce-mi doresc. În plus, Sony Ericsson e un brand cu care m-am înţeles bine în trecut şi au din partea mea un vot de încredere.

3. Nu pot să închei lista fără să nu zic că îmi doresc o tabletă, deşi probabil Sorin şi Jiminy Cricket m-ar trage de urechi că este un lucru mai puţin folositor. E drept, dacă le-aş avea pe cele de mai sus sau doar telefonul, nu mi-aş mai dori şi o tabletă… sau poate da? Nu ştiu, dar în orice caz, la momentul actual îmi doresc una anume foarte mult. Aş vrea ori un Asus Eee Pad Transformer TF101-1B055A – 1.699,99 Lei cu procesor nVidia Tegra 2, pentru că mi se pare important să am performanţă, dar şi mobilitate (are dimensiuni reduse şi o autonomie mare). Aici am ţinut cont şi de brand, dar şi de preţ. N-am vrut să depăşească 1800 de ron. O fi el Moş Crăciun, dar probabil se simte şi la el criza 

 

 

Wishlist-ul lui Sorin:

1. Încep cu o scurtă recapitulare: laptop am – Asus N53J, telefon am – HTC Sensation, stick-uri USB am, hard disk-uri externe am, tablet pc-uri nu-mi trebuie. Şi totuşi nu le am pe toate. Mi-aş dori un aparat foto DSLR Canon EOS 60D – 4.949,99 Lei (cu obiectiv EF-S 18-55 IS). Am avut un astfel de aparat la conferinţa AMD Vision de la Berlin şi pot spune că este perfect pentru ce am eu nevoie. Nu e foarte complicat de utilizat şi vine echipat cu: senzor CMOS de 18 megapixeli, procesor DIGIC 4, ISO standard de până la 6400 – extensibil până la 12800, ecran LCD Clear View 3:2 de 3 inch, filmează Full HD etc. Nu este greu, dar nici foarte uşor – cântăreşte 675 grame fără obiectiv.

2. Mi-ar mai trebui şi o cameră video Samsung HMX-H300BP – 1.249,99 Lei. Nu am experienţă în acest domeniu, dar camera menţionată pare cea mai OK cu raport calitate/preţ/performanţă. Este micuţă şi cântăreşte doar 225 grame, filmează Full HD, înregistrează pe card de memorie SD sau SDHC.

3. Şi din lista mea cu dorinţe nu poate lipsi un ultrabook. Am testat câteva modele până în prezent, iar Asus ZenBook UX31 – 5.349,99 Lei mi-a rămas în suflet, chiar dacă preţul este cu mult peste cel recomandat de Intel. Am fost plăcut impresionaţi de acesta pentru că este de o frumuseţe deosebită, dispune de performanţe notabile, îşi păstrează temperatura coborâtă chiar şi în timpul utilizărilor intense şi, nu în ultimul rând, mi-a plăcut foarte mult ecranul cu rezoluţie 1600 x 900 şi luminozitate crescută.

Mai avem câţiva colegi care nu s-au decis încă ce-şi doresc de la Moşul. Voi ce gadgeturi vă doriţi şi cât de lungă e lista? Poate de Crăciun se vor întâmpla şi minuni.