Tech

Logitech K750 – tastatura wireless si cu panouri solare

Logitech K750 – tastatura wireless si cu panouri solare

De când am descoperit calculatorul, se întâmpla în urmă cu 15 ani, am avut mari probleme legate de cabluri. Era un chin demontatul şi montatul PC-ului. Aveam de conectat cabluri de alimentare, de la monitor, mouse, tastatură, periferice, cabluri de reţea. Şi problema şi mai mare era atunci când aveam norocul să mă şi împiedic de ele.

Şi dacă n-am reuşit să scăpăm de cablurile de alimentare, deocamdată, la restul am găsit soluţii. Acum avem reţele wireless, mouse fără fir, chiar şi conectarea la imprimantă sau alte periferice se poate face wireless. Mai nou au apărut şi tastaturi wireless şi chiar cu panouri solare, asta ca să nu ne mai plângem când se termină bateriile.

Recent am testat Logitech K750 – tastatură wireless şi cu panouri solare. Garantez că iubitorii de planetă vor iubi şi această tastatură. Aşa cum şi eu am îndrăgit-o de la prima apăsare de tastă.

Aceasta este o tastatură de tip chiclet, cu tastele bine delimitate şi ergonomice. Este foarte subţire – doar 8.5 mm grosime, fiind cea mai subţire tastatură fabricată de producătorul elveţian. Tastele din zona centrală sunt uşor concave, iar cele din zona tastelot F, dar şi cele din zona space sunt uşor convexe. Ajută la tastarea rapidă.

În partea superioară sunt panourile solare alungite şi aşezate simetric. Astfel puteţi tasta fără probleme şi fără să blocaţi lumina. Deasupra tastelor numerice se află butonul de on/off şi butonul prin care putem verifica dacă beneficiem de suficientă lumină şi care este statutul acumulatorului intern.

În ciuda dimensiunilor şi a grosimii reduse, Logitech K750 cântăreşte destul de multicel, undeva la peste 500 grame.

Eu am folosit-o mai mult conectată la un laptop. Când am biroul plin de portabile şi aranjate cât să aibă şi loc, atunci am nevoie şi de tastatură şi mouse fără fir. Conectarea tastaturii la PC se face prin intermediul unui receiver Logitech Unifying. Pentru cine nu ştie, receiver-ul micuţ şi tehnologia Logitech Unifying permite conectarea până la 6 perifericte Logitech simultan care sunt compatibile cu acest standard.

Personal chiar mi-a plăcut. Am tastat confortabil, comod şi rapid. Legat de autonomie nu prea are rost sa discutăm. În condiţiile actuale, autonomia este nelimitată. Şi dacă se va întâmpla să nu mai aveţi lumina necesară pentru panourile solare, acumulatorul intern asigură o autonomie de până la 3 luni. Orice sursă de lumină, ceva mai puternică poate contribui la încarcarea acumulatorului intern. Chiar şi o lampă de birou. Singurul minus este plasticul lucios pe care rămân amprentele şi chiar se şterg greu.

Preţul nu este foarte mic. Conform site-ului oficial, Logitech K750 costă 72 dolari, iar cu toate taxele ar ajunge pe la un 300-350 lei.