Tech

Logitech dezvaluie informatii despre puterea solara

Logitech dezvaluie informatii despre puterea solara

Știați că în doar o secundă soarele produce suficientă energie pentru a satisface nevoia actuală a întregii planete pentru mai bine de 500 000 de ani? Sau că în fiecare oră, Pământul este atins de suficientă lumină solară pentru a putea satisface nevoia globală de energie pentru un an întreg?

Puterea solară devine, din ce în ce mai mult, un element esențial în viața de zi cu zi. Acest lucru este evident mai ales în Germania, Spania și Italia, primele 3 țări din lume în ceea ce privește producția de energie solară. Cele mai interesante informații despre tehnologia solară dezvăluite de Logitech pot fi găsite mai jos:

Într-o singură secundă, soarele produce suficientă energie pentru a veni în întâmpinarea nevoilor planetei pentru 500 000 de ani, echivalentul a 4 trilioane de becuri de 100 Watt.
• În fiecare oră, Pământul primește suficientă lumină solară pentru a satisface nevoile de energie globale pentru un an întreg.
• Ar fi nevoie numai de o suprafață egală cu mărimea Suediei (0,3% din suprafața uscată a Pământului) pentru a satisface întreaga nevoie de electricitate a lumii.
Germania, Spania și Italia sunt primele 3 țări din lume în ceea ce privește producția de energie solară. În Europa sunt situate 9 dintre cele mai mari 15 piețe de energie solară din lume, iar panourile solare instalate pe continent în ultimul an au generat aproape 30% din electricitatea produsă de toate noile centrale energetice din regiune.
• Dacă utilizatorii din întreaga lume ar folosi Logitech Wireless Solar Keyboards, ar fi economisite 828 milioane de baterii în fiecare an.
• Dispozitivele cu încărcare solară nu au nevoie de razele soarelui pentru a funcționa – de fapt, chiar și lumina emisă de ecranul computerului va încărca o tastatură Logitech Solar Keyboard K750 sau K760 fără o altă sursă de lumină la aproximativ 10% din capacitatea sa.

Mi-ar plăcea să văd cât mai multe gadgeturi cu baterie solară. Poate aşa vom avea autonomii mult mai mari la tablete, laptop-uri şi smartphone-uri. De-a lungul timpului, am scris despre mai multe accesorii Logitech care se bucură de energia solară, dar şi despre Samsung NC215S – cu panou solar, OLPC XO-3 – tableta cu panou solar, AUO – tastatură solară pentru laptop-uri şi chiar despre rochia solară. Multe dintre acestea au rămas în faza de prototip sau au ieşit pe piaţă la preţuri mărişoare.