Tech Audio

Logitech Speaker Lapdesk N700 – review

Logitech Speaker Lapdesk N700 – review

De câteva zile, laptop-ul meu este tratat regeşte. Stă pe un stand ce-i asigură confort, sonorizare bună, ventilaţie, ţine la distanţă căldura de el, dar şi de mine. Plus că-mi oferă confortul vizual şi avantajul de a ţine laptop-ul la un unghi mult mai bun faţă de ochi.

Este vorba de Logitech Speaker Lapdesk N700, un produs 3-in-1 (stand, cooler şi sistem audio) nu tocmai nou, dar foarte util. Este o generaţie mai veche faţă de Logitech Speaker Lapdesk N550, model lansat in toamna lui 2010. Lapdesk-urile rezolvă 2 probleme majore pe care utilizatorii le au faţă de laptopurile şi netbook-urile personale: calitatea audio slabă şi căldura emanată.

Aveti nevoie de un port USB liber pentru a activa Speaker Lapdesk N700. Nu trebuie să instalaţi drivere sau alte minunăţii. Imediat după conectarea cablului USB, puteţi să utilizaţi butoanele pentru volum, butonul de on/off audio şi butonul de on/off pentru ventilator.

Sistemul de boxe oferă un sunet mult mai clar, mai bun şi mai tare faţă de majoritatea sistemelor audio existente pe notebook-uri şi netbook-uri. Difuzoarele au o putere de maxim 2W, stereo, oferă efect de bass şi sunt amplasate în părţile laterale ale suportului, pe partea superioară. Un laptop de 16-17 inch le acoperă şi nu prea este indicat. Vibraţiile pot afecta unitatea de stocare. Dar un laptop de până la 15.6 inch stă chiar confortabil. Portabilele se pot sprijini în 2 suporţi aflaţi în partea din faţă standului.

Pe lângă sunetul plăcut şi suficient de puternic, Logitech Speaker Lapdesk N700 oferă şi confort. În primul rând, vă fereşte de căldura uneori insuportabilă emanată de laptop. Coolerul micuţ, de 8 cm, aflat în centrul suportului, ajută la eliminarea căldurii şi asigură un flux de aer constant în jurul laptop-ului. Este puţin cam gălăgios, dar nu enervant. Oricum, ventilatorul poate fi oricând oprit prin intermediul butonului din dreapta suportului.

Preţul nu este chiar mic, dar este justificat. Dacă aveţi ocazia, nu ezitaţi să încercaţi acest accesoriu. O să rămâneţi plăcuţi impresionaţi de calităţile acestuia. Iar laptop-urile vă vor mulţumii, la fel şi picioarele, ochii etc.

Concluzii
Logitech Speaker Lapdesk N700 este o combinaţie foarte bună între stand, sistem de răcire şi sistem audio. Este construit din materiale de calitate şi se bucură de un design futurist, inedit şi elegant. Ventilatorul asigură un flux de aer constant şi suficient de puternic să menţină temperatura scăzută a laptop-ului. Nu are nevoie de drivere pentru a deveni funcţional. Alimentarea se face doar printr-un cablu USB. Sistemul de boxe oferă un sunet de calitate.

Reproşez lipsa unui hub USB şi a unui buton prin care să poţi regla turaţia ventilatorului. Am mai întâlnit o problemă la sistemul audi. Când am conectat căştile la laptop, în timp ce aveam şi Speaker Lapdesk N700 conectat pe USB, sunetul a fost redat automat prin boxele standului şi nu am găsit soluţia să mut pe căşti.