Tech

Lumus – ochelari video 720p

Lumus – ochelari video 720p

Lumus a anunţat o nouă pereche de ochelari. Doar atât? Ochelari? La o primă privire ai spune că persoana care îi poartă are probleme de vedere, poate chiar e oarbă având în vedere că pare să se uite în gol. Dacă citeşti Laptop News sau alte site-uri de ştiri şi te uiţi mai atent la ei, afli că nu sunt o pereche de ochelari oarecare. Firma Lumus a anunţat un adevărat dispozitiv cu lentile ce creează un ecran virtual de 812mm, văzut la 10m de către cel care îl poartă.

Ochelarii redau imagini de 720p şi se lucrează pentru o versiune de 1080p. De asemenea, pot reda 3D mulţumită sistemului independent de lucru pentru fiecare lentilă. Atunci când sunt “opriţi”, lentila rămâne normală, sticlă transparentă, dar pot fi şi adaptaţi pentru persoanele cu probleme de vedere. Deocamdată ştim că este compatibil cu iPhone, pe viitor ar fi bine să poată fi conectat la o gamă mai largă de produse. Ochelarii vor fi prezentaţi în cadrul CES 2012, dar până atunci cei de la Lumus caută firme interesate de noua tehnologie mai ales din zona de gaming. Deja există anumite oferte, rămâne o problemă de când vor fi disponibili şi la ce preţ.

Mi se pare extraordinar că au reuşit să fabrice un astfel de produs care oferă portabilitate şi calitate la nivele aproape de neimaginat. Probabil iubitorii de filme şi jocuri vor fi cei mai extaziaţi şi eu alături de ei, dar nu pot să nu mă întreb ce efect au asupra vederii. Exista pe vremuri şi poate încă mai există mitul că a sta aproape de televizor duce la probleme de vedere. Nu ştiu dacă a fost demonstrat că a sta aproape de televizor nu afectează cu nimic ochii, dar sunt curioasă dacă s-au făcut studii pentru chelarii care se află la mai puţin de 10cm de retină.