Tech Laptop

MacBook Air de 15 inch in 2012

MacBook Air de 15 inch in 2012

MacBook Air, gama de laptop-uri ultra-thin de la Apple, va avea parte de un refresh la începutul anului 2012. Se pare că firma nu e mulţumită de cum evoluează lucrurile cu ultrabook-urile de sub umbrela Intel, aşa că vor să aducă ceva mai fresh decât refresh-ul.

Ne-am obişnuit ca această gamă să aibă modele doar de 11.6 inch şi 13.3 inch, însă iată că cei de la Digitimes confirmă zvonul producerii unui nou MacBook Air de 15 inch. Se pare că cei de la Apple nu se culcă pe o ureche, în ideea că oricum deţin un procentaj mare pe acest segment şi iau în serios noua provocare cu atât mai mult cu cât unele ultrabook-uri câştigă detaşat când vine vorba de preţuri.

Şi Apple cunoaşte acest ultim argument destul de bine, tocmai de aceea se pare că vor să scadă şi preţurile pentru MacBook Air. Deja câteva magazine din SUA şi Europa au început acest proces de ieftinire pentru a atrage mai mulţi clienţi de sărbători. MacBook Air de 11.6 inch şi 64GB poate fi găsit la un preţ de 849 de dolari în unele magazine, iar modelele de 128GB de 11.6 şi 13.3 inch au parte de discounturi de până la 79-101 dolari.

Lăsând la o parte analizele, bârfele şi vorbele de la colţul pixelului, e destul de clar faptul că Apple intenţionează să lupte pentru procentele de piaţă în faţa ultrabook-urilor. Refresh-ul şi venirea noului model de 15 inch vor coincide cu lansarea procesoarelor Intel Ivy Bridge şi cu cele până la 50 de ultrabook-uri care vor fi lansate la CES 2012, în ianuarie. Acum urmează să aşteptăm răbdători gongul anului 2012 şi strigătul arbitrului: fight!