Diverse

Magazinul electriceconstructii.ro este un furnizor excelent pentru produse electrice!

Magazinul electriceconstructii.ro este un furnizor excelent pentru produse electrice!

Cateodata se intampla sa avem nevoie de un magazin cu o reputatie buna pentru a achizitiona produse precum prize si intrerupatoare, corpuri de iluminat, sigurante automate si fuzibile, doze derivatie si legaturi, ventilatoare, interfoaane audio video. Acest magazin se numeste electriceconstructii.ro si este un furnizor excelent avand o experienta de peste 15 ani in domeniu in comertului cu materiale electrice.

Atunci cand dorim sa facem imbunatatiri in casa, de obicei, mai intai cumparam prize noi, deoarece acestea sunt legatura intre curentul electric si aparatele pe care le folosim in fiecare zi!

Mufele sau prizele electrice ne permit sa conectam aparatele pentru a le atasa la reteaua electrica si a le furniza energie pentru functionare. Electricitatea poate fi sursa unor socuri electrice periculoase, arsuri sau declansarea incendiilor. Deci, trebuie respectate masurile de siguranta.

Doar persoanele instruite corespunzator (sau cele aflate sub indrumarea lor in formare) trebuie sa lucreze direct cu cablurile electrice. Proprietarii ar trebui sa stie unde sunt cutia de sigurante sau intrerupatoarele. Cablajul nu trebuie supraincarcat cu mai multe aparate decat este prevazut sa fie utilizat.

Exista testere de soclu pe care le puteti cumpara pentru a va asigura ca polaritatea si puterea unei prize sunt acolo unde ar trebui sa fie. Daca o priza face ca siguranta sa sara sau declanseaza intrerupatorul in mod repetat, poate fi un semn ca ceva nu este in regula.

Poate ca este supraincarcat sau exista o problema cu cablarea. Pentru a evita pericolele de soc si incendiu, va rugam sa verificati cablurile sau prizele suspecte de catre un electrician cu experienta.

Priza electrica interna furnizeaza 120 de volti in America de Nord si 220-240 de volti in Europa, majoritatea natiunilor avand prize care furnizeaza tensiuni similare cu una dintre aceste doua valori. Dimensiunea si forma soclurilor variaza foarte mult de la o tara la alta, iar pentru mai multe informatii despre diferitele prize utilizate in intreaga lume, exista date pe internet. Aceste diferente nu schimba designul de baza pentru crearea unui circuit pentru a extrage electricitatea din retea. De-a lungul acestor modele diferite, unele componente fundamentale raman aceleasi pentru majoritatea tipurilor de prize.

Cele mai multe prize sunt polarizate pentru siguranta. Stecherele polarizate pot fi introduse in ele doar intr-un fel, ceea ce pare a fi  enervant, dar este de fapt o caracteristica importanta de siguranta. In America de Nord, acest lucru se realizeaza prin a avea doua fante de dimensiuni diferite, in plus fata de fanta de impamantare rotunjita, din care cea mai mare se numeste linie neutra si cea mai mica numita linie fierbinte. Neutrul este conectat printr-un fir la masa, astfel incat tensiunea sa sa fie de 0 V.

In schimb, slotul fierbinte furnizeaza tensiunea necesara pentru a trage curent, iar atunci cand un stecher este introdus in priza, energia curge din slotul fierbinte, prin circuitul si se termina la punctul neutru, care disperseaza energia in sol. Desigur, pentru a finaliza circuitul pana la generator, neutrul este, de asemenea, conectat inapoi la sistemul de distributie original, pe langa faptul ca este impamantat in mai multe locatii.

Avantajul polarizarii este ca dopurile polarizate pot fi introduse doar intr-o singura orientare, astfel incat comutatorul pentru a porni sau opri orice dispozitiv conectat la priza poate fi incorporat in cablul fierbinte. Intr-o mufa nepolarizata, comutatorul poate deschide circuitul doar la firul neutru, ceea ce inseamna ca majoritatea circuitelor interne ale dispozitivului sunt inca considerate „fierbinti” si pot duce la pericole de soc.

Firul de impamantare este conectat la fel ca neutrul, deoarece se conecteaza si la un bloc de legare neutru impamantat. Slotul de impamantare este important pentru dispozitivele cu carcasa metalica sau sursa de alimentare cu carcasa metalica, cum ar fi calculatoarele.

Daca un fir fierbinte din circuitele interne ale unui dispozitiv electronic s-a distrus sau a intrat cumva in contact cu o carcasa metalica, intregul dispozitiv ar deveni atunci un pericol grav de soc.

Cu toate acestea, firul de impamantare este conectat direct la carcasa dispozitivului si va neutraliza riscul de soc prin devierea curentului la sol, care va declansa intrerupatorul si va opri curentul de curent catre dispozitiv, astfel incat sa fie mai lung decat varfurile neutre si fierbinti, iar dispozitivul sa fie impamantat inainte de a deveni vreodata „fierbinte”.

De asemenea, pe langa prizele de calitate de la electriceconstructii.ro, clientii pot cumpara si sigurante automate care sa garanteze siguranta  locuintei.

Siguranta este un dispozitiv utilizat intr-un circuit electric pentru protejarea dispozitivelor electrice impotriva supraincarcarilor si scurtcircuitului. Este cel mai simplu si mai ieftin dispozitiv utilizat pentru intreruperea unui circuit electric sub scurtcircuit sau magnitudini excesive de curent de suprasarcina.

Functionarea sigurantei depinde de efectul de incalzire a curentului. In conditii normale de functionare, curentul normal trece prin siguranta. Caldura se dezvolta in elementul sigurantei din cauza curentului normal si aceasta caldura este disipata cu ajutorul aerului inconjurator. Astfel, temperatura sigurantei este mentinuta sub punctul de topire.

Cand apare defectiunea, curentul de scurtcircuit trece prin elementul siguranta. Magnitudinea curentului este mult mai mare in comparatie cu curentul normal. Curentul de scurtcircuit genereaza caldura excesiva in elementul sigurantei. Astfel, elementul se topeste si se rupe. Siguranta protejeaza masina sau aparatul de scurtcircuit sau curent de suprasarcina.

Elementul de siguranta este realizat dintr-un conductor metalic atent selectat. Cartusul detine elementul sigurantei. Functia principala a sigurantei elementului este de a permite curentului normal sa curga prin siguranta si sa intrerupa circuitul atunci cand curentul de mare magnitudine trece prin el.

Magazinul electriceconstructii.ro este un loc numai bun pentru a face achizitii pentru imbunatatirea echipamentelor electrice in locuinta!