Tech

Managerii companiilor Google, Apple şi Facebook se întâlnesc azi cu Barak Obama

Managerii companiilor Google, Apple şi Facebook se întâlnesc azi cu Barak Obama

Preşedintele Statelor Unite ale Americii organizează azi o întâlnire cu şefii celor mai influente companii de tehnologie de pe piaţa mondială. Printre starurile care vor participa la discuţii se numără Steve Jobs, managerul Apple, care apare tot mai rar în public din cauza problemelor de sănătate, Mark Zuckerberg, managerul Facebook şi Eric Schmidt, managerul Google.

Un oficial de la Casa Albă a explicat faptul că întâlnirea de la San Francisco va avea ca subiect principal promovarea inovaţiei americane şi proiectele preşedintelui în zonele de educaţie, consum responsabil de energie, cercetare şi dezvoltare.

Reporterii sunt totuşi de părere că se va discuta mai mult decât atât şi tind să le dau dreptate dacă mă gândesc la influenţa majoră pe care au avut-o Facebook şi Google la răsturnarea preşedintelui din Egipt, Hosni Mubarak. Reţelele sociale şi motoarele de căutare dau acces gratuit şi nelimitat la informaţie pentru toate păturile sociale. De asemenea, reţelele sociale au devenit un mijloc eficient şi foarte ieftin de promovare a ideilor, de instigare la acţiune şi de lansare a unor lideri neoficiali foarte puternici. Probabil că cei de la Casa Albă vor să aibă un anumit grad de control asupra acestor reţele, pentru a împiedica anumite evenimente nedorite.

Rămâne să urmărim declaraţiile oficiale ale participanţilor la această întâlnire pentru a putea trage anumite concluzii. Cert este că va fi ceva important, având în vedere că Steve Jobs a făcut efortul să participe.