Tech Tableta

Meizu mBook | Laptop News

Meizu mBook | Laptop News

Meizu este una dintre cele mai cunoscute companii chineze care se ocupă de “clonarea” diverselor gadget-uri realizate de producători faimoşi la nivel mondial. Interesant este că această companie şi-a câştigat reputaţia de a aduce dispozitivelor pe care le clonează diferite caracteristici noi şi originale, pe lângă trăsăturile obişnuite. Acest lucru le creşte automat “clonelor” sale popularitatea nu numai pe piaţa locală chineză, ci şi la nivel internaţional, prin intermediul exporturilor.

Iar acum cei de la Meizu au pus ochii pe unul dintre cele mai controversate portabile la ora actuală, iPad-ul, şi vor să-i facă şi lui o clonă, cu numele de mBook. Jack Wong, CEO-ul companiei, a dezvăluit primele detalii despre viitorul tablet PC. Se pare că acesta va avea un display ceva mai micuţ decât iPad-ul, de doar 8.4 inch cu aspect ratio de 4:3, însă tot un touchscreen capacitive cu o rezoluţie de 1024 x 768 pixeli. Cu toate acestea, spre deosebire de portabilul Apple, va suporta rularea fişierelor video în HD, la 1080 pixeli, prin intermediul unui port HDMI care va permite conectarea la un monitor extern sau HDTV.

Dacă iPad se laudă cu o autonomie de10 ore a bateriei, mBook promite până la 12 ore. Tablet PC-ul celor de la Meizu va fi probabil echipat cu un procesor Snapdragon la 1.5 GHz şi va dispune de toate caracterisiticile 3G, inclusiv navigare GPS. Va măsura 210 x 140 x 14 mm (cam jumătate dintr-o foaie A4, precizează Wong) şi va rula cel mai probabil cu sistemul de operare Android. Deocamdată nu există detalii legate de preţ sau de data apariţiei pe piaţă, dar se anticipează că mBook va ajunge pe piaţă de abia în 2011.