Tech Tableta

Microsoft ofera 10.000 de tablete Surface

Microsoft ofera 10.000 de tablete Surface

Vorbim despre tabletele Microsoft Surface RT care rulează sistemul de operare Windows RT. Acest sistem de operare arată exact ca Windows 8, dar funcționează numai cu procesoare ARM și nu poate rula decât programe scrise special pentru acest tip de procesoare. Toate aceste limitări au făcut ca tabletele Surface RT să nu fie foarte populare și nici alte tablete care rulează acest sistem de operare.

DELL XPS 10, tabletă ce rulează Windows RT, se vinde deja la jumate din prețul de lansare și întreaga piață se pregătește pentru următoarea generație de tablete cu Windows RT. Așadar, se pare că Microsoft face acum o mișcare pentru a îmbunătăți imaginea acestor produse, dar și eliberează o parte din produsele care încă mai sunt în stoc, înainte de noile lansări.

La conferința Internațional Society for Technology in Education (ISTE), în San Antonio, sunt așteptați aproape 13,000 de participanți. Având în vedere că nu toată lumea care primește invitația chiar participă la eveniment, sunt șanse că absolut toți participanții să plece acasă cu o tabletă nouă.

Având în vedere vânzările uriașe de licențe de care Microsoft s-a bucurat în România ultimului deceniu, sperăm că „Windows in the Classroom Surface Experience Project” va fi lansat și la noi în țară. Până la urmă, limba română este a doua limbă vorbită la sediul Microsoft din Redmond.